Hírek

2017.01.27. 18:20

Pénteken kezdődik a tárgyalás a dunaföldvári vállalkozó meggyilkolása ügyében

Dunaújváros - A Szekszárdi Törvényszék jövő héten pénteken tartja az első tárgyalási napot abban az emberölési ügyben, amelyben egy volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő is vádlott.

Gallai Péter

A törvényszék honlapján megjelent tárgyalási jegyzék szerint a dunaföldvári vállalkozó 2013. május elsejei meggyilkolásával vádolt terheltek büntető tárgyalása február 3-án, azaz jövő héten pénteken 9 órakor kezdődik a Szekszárdi Törvényszéken. A nyomozást, illetve az eljárás mozzanatait lapunk is folyamatosan nyomon követte, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. február közepén közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel azelőtti eltűnése ügyében 2016. január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

A Szekszárdi Törvényszék összegzése így írja le az eseményeket.

Az I. rendű vádlottnak és a sértettnek korábban közös vállalkozása volt, ez az üzlettársi kapcsolat megromlott közöttük. Az I. rendű vádlott kiszállt az üzletből, a sértett e miatt hárommillió forinttal tartozott neki. Miután a sértett közölte az I. rendű vádlottal, hogy ne számítson a pénzére, ezt követően az I. rendű vádlott elhatározta, hogy amikor a sértett egyedül van otthon, felkeresi és elégtételt vesz rajta. 2013. áprilisában az I. rendű vádlott megkérte a II. rendű vádlottat arra, hogy figyelje a sértett ingatlanát és erről őt tájékoztassa.

Tavaly februárban találták meg az áldozatot Dunaújvárosban
Fotó: TMRFK

2013. május 1-én a hajnali órákban a sértett Budapestről érkezett haza dunaföldvári lakásába, és ott egyedül tartózkodott, amely tényről a II. rendű vádlott értesítette az I. rendű vádlottat. Az I. rendű vádlottat a III. rendű vádlott szállította a bűncselekmény helyszínére gépkocsival. Az I. rendű vádlott a házba bement, a III. rendű vádlott a kocsiban maradt és várakozott. Bent a házban az I. rendű vádlottat a sértett kérdőre vonta, hogy mit keres ott, azonban a vádlott nem válaszolt, hanem nekiugrott a sértettnek és őt megfojtotta. Ezt követően az I. rendű vádlott elhatározta, hogy eltünteti a holttestet, de előtte feltakarította a vérszennyeződést, majd a III. rendű vádlott segítségével betette a kocsiba. Időközben a II. rendű vádlottat is felvették, és az I. rendű vádlott édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi ingatlanához mentek.

Az I. és III. rendű vádlottak a holttestet a pincébe vitték, majd azt az I. és II. r. vádlott építési törmelékkel befedte, de előtte a sértett aranyból készült nyakláncát az I. rendű vádlott levette és a II. rendű vádlottnak adta. Az I. rendű vádlott ezt követően megszervezte, hogy betont hozzanak a lakóház pincéjébe. A II. rendű vádlott hallgatásáért és a bűncselekmény nyomainak eltüntetéséért összesen 1,3 millió forintot kapott az I. rendű vádlottól.

A sértett holttestét a nyomozó hatóság 2016. február 14-én találta meg. - olvasható a tájékoztatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!