Hírek

2015.05.29. 17:31

Ismét jelentkezett a belvárosban Boldog Délután - 300 adag ételt szolgáltak fel

Dunaújváros - Háromszáz adag meleg ételt osztott ki pénteken a nélkülözőknek a Boldog Délután civil kezdeményezés.

Szabó Szabolcs

A korábban meghirdetett 15 óra előtt már bő fél órával is gyülekeztek a rászorulók a Dózsa tér Corner Cafe felőli oldalán egy tál meleg ételért.

- Az utóbbi napokban mindent megtettünk azért, hogy elérjük a leginkább nélkülözőket. A felajánlásoknak és a támogatóknak köszönhetően több mint háromszáz adag étellel tudtunk mos készülni, remélhetően elég lesz, bár az utóbbi két akció is azt bizonyította, hogy sajnos egyre több ember áll sorba egy-egy ilyen ételosztás alkalmával - mondta el az akció kezdetén a DH-nak Bartalos Norbert, a Boldog Délután civil kezdeményező egyik alapító főszervezője.

Horváth Györgynének Bartalos Kinga és Keresztes Viktória adta át a Boldog Délután menüjét a Corner Cafe mögött
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Számos segítőnk, támogatók jelezte, hogy a nélkülözőknek sajnos igazi ünnepnapnak számít, ha bőséges húsételt fogyaszthatnak, ezért döntöttünk úgy, hogy most pénteken sült húst, hagymás törtburgonyát és savanyúságot szolgálunk fel számukra limonádéval. Az idei évre szabott tervünkben négy akció szerepelt, ez a második. Ha minden jól alakul, akkor október második felében és a karácsonyi ünnepeket megelőzően is meg tudjuk vendégelni a nélkülözőket egy ehhez hasonló Boldog Délutánon - tette hozzá a szervező.

Május 31-én, vasárnap 14 órakor kezdődik a Jobb adni mint kapni csoport gyereknapi rendezvénye a Petőfi ligetben. Ennek része lesz ingyenes kézművesfoglalkozás, arcfestés és ugrálóvár is. 15 órakor kezdik kiosztani a rászoruló gyerekeknek a Németországban élő magyarok között összegyűjtött ajándékokat: labdákat, játékokat, karkötőket, kifestőket. Az ételosztás 16 órakor kezdődik a Petőfi ligetben. A menü: székelykáposzta, amiből hatszáz adagot főznek. Átadnak hat mobiltelefont is, a legrászorultabbaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!