Hírek

2016.06.08. 12:40

Az eső sem szegte a kisapostagiak kedvét a falunapon

Kisapostag - Szombat óta talán nem is illik a falu nevébe a kis jelző, akkorát domborítottak. Tizenötödik alkalommal rendezték a futballpályán és környékén a község legnagyobb eseményét a hagyományos falunapot.

Horváth László

Nyugdíjas kórusok találkozója, főzőverseny, játékos és kulturális programok várták a vigadalom résztvevőit a falunapon. A szórakozás mellett a Kisapostagért Díj, a díszpolgári cím, a Kisapostag Büszkesége díj odaítélésével tették ünnepélyesé a rendezvényt.

Ahol sok ember összegyűlik, ott hamar előkerül a nótás kedv. Nem véletlenül indult dalostalálkozóval a kisapostagi falunap. A nőegylet szervezésében nyolc nyugdíjas énekkar hangolt a bulira. Az idősek rendezvényét a nagyvenyimiek különleges Apáca Show produkciója zárta. A dalárdákkal párhuzamosan startolt a helyi hagyományos főzőverseny is ahol szintén nyolcas számot mutatott a résztvevők listája. Pörkölt, babgulyás és tokány szerepelt a bográcsos kínálatban. Az aranyminősítést elért csapatok között első a Kisapostagért Baráti Kör. Második a Kisapostagért Baráti Kör II. A harmadik az Acélosok nevű formáció. Negyedik lett a Kisapostagi Baráti Kör Junior csapata. Ezüst fokozatot nyert a Szuper Mol gárdája. Bronz minősítést pedig a Csimasz címet viselő bográcsos team. A vándorkupát a Dunaferr Ifjúsági szervezet vihette haza. A jó ebédhez jó programok is járnak. A folytatásban zumba bemutató és néptáncos koreográfiák szórakoztatták a közönséget. Délután még az eső sem szegte kedvét a remek hangulatnak. A Szélrózsa Társulat bolondos boszorkányai messze fújták felhőket. Mire a nap kisütött már a Fortissimo pengetett a színpadon, majd ünnepélyesebbé vált a hangulat. Huszonhárom hazai sportoló részesült közösségi elismerésben, valamint Kisapostagért Díjat és díszpolgári címet vehetett át három, közösségért sokat dolgozó ember. A szombati nap befejező akkordjaiban Honeybeast, Rock Box és tűzijáték emelte tetőfokára a hangulatot. A rendezvény vége felé Nagy Attila Kisapostag polgármestere elmondta:

- 1994 óta tartjuk kimondottan falunapként programjainkat. Minden elismerésem a szervezőknek, hiszen a nehéz körülmények között álltak helyt. A szórakoztató lehetőségek mellett nagyon fontos számunkra, hogy kezet rázhassunk a kiemelkedően teljesítőkkel. A jól sikerült falunapi történések jelentősen növelik a község lakosságmegtartó erejét, és talán ez az egyik legfontosabb, amiért érdemes sokat dolgozni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!