Hírek

2016.10.07. 18:00

Hatalmas gólok kis cipővel

Dunaújváros - Sportos közösségi programmal avatták fel tegnap délelőtt az Aprók Háza tagóvoda új műfüves futballpályáját. Ziccerhelyzet.

Szabó Szabolcs

A meglehetősen fagyos októberi kora délelőtt ellenére vidám óvodáscsoportok váltották egymást a Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza tagintézmények udvarán, ahol tekintélyes tábor várta a város új multifunkcionális műfüves futballpályájának ünnepélyes átadását.

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke és Petrás Gábor

Cserna Gábor polgármester köszöntőjében elmondta: Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája 2011-ben megálmodta, s az ötlet azóta maga a valóság, a legkisebbek legnagyobb örömére. Az ország számos településén, így Dunaújvárosban is sorra épülnek a műfüves pályák az óvodás csöppségek számára.

 

A siker titka roppant egyszerű. Boldog a kisgyermek, elégedett a szülő és az óvodapedagógus. Mert a gyerekek igenis szeretnek mozogni, futkosni, kipróbálni az erejüket. A műfüves pályákon, az óvodák kerítésein belül biztonságban, örömteli módon tehetik ezt. Az óvodás gyermekek életében a játék a legfontosabb, és az, hogy a kislányok, kisfiúk megszeressék a sportot. Megszokják, hogy minden nap kijövünk a pályára, edzünk, vagyis hogy minden nap sportolunk. Dunaújváros önkormányzatának felfogása szerint a sport stratégiai ágazat, így nem véletlen, hogy önkormányzatunk erejéhez mérten támogatja egyesületeinket, sportolóinkat - fogalmazott Cserna Gábor.

Szalagvágók munkában - Gyenes Józsefné a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Alapítvány elnöke, valamint Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere az Aprók Házában
Fotó: Zsedrovits Enikő

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöke kiemelte, hogy eddig 172 hasonló pályát adtak át az országban, Dunaújvárosban pedig ez már a negyedik létesítmény. A tervek szerint jövőre több mint hatvan új pályát avathatnak majd, és remélik, hogy számos hasonló pálya épül majd a jövőben Dunaújvárosban és a környező településeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!