Hírek

2016.04.06. 17:51

Hatalmas harcsát fogtak a városi kikötő öblében

Dunaújváros – Kevés ehhez fogható harcsát emeltek ki a vízből Dunaújvárosnál és környékén, mint amilyet Mészáros Józsefnek, közismert becenevén Bozsónak sikerült megakasztania szerdán reggel fél nyolckor a városi kikötő öblében, az úgynevezett füzesnél.

Pekarek János

A százhatvan centiméter hosszúságú, ötvenkilós, szemlátomást jóllakott ragadozó három szem kukoricára harapott, ami egy kisméretű horgon és 30-as monofil zsinóron lógott...

Ötvenkilós harcsa akadt horogra az öbölben

Mészáros József nem harcsát fogni indult a dunaújvárosi kikötő öblébe szerdán reggel. A Bozsó becenévre hallgató, közismert és népszerű horgász lepődött meg talán a legjobban, amikor egyáltalán nem megtermett ragadozókra méretezett horgára és zsinórjára egy később ötvenkilósnak bizonyult harcsa kapott rá. Másfél órás fárasztás következett ezután – és alighanem sohasem derül már ki, hogy az idős, rokkantnyugdíjas horgász, avagy a hal fáradt-e ki jobban? Mindenesetre a csónakból horgászó Bozsó nem sok hasznát vette a vízijárművére szerelt motornak, mivel a propeller hamar feltekerte a zsinórt és használhatatlanná vált. Még szerencsére, hogy a közelben horgászott Döme, azaz Dömötör László is, aki gyorsan odaevezett s átszállt Bozsóhoz, hogy segítsen a harcsa megfékezésében. Végül kettejüknek sikerült a csónakba emelni az óriási halat, mégpedig kézzel, mert a kiemelő háló nyele eltörött. E kiemelésnek még sokáig jól látható nyomai lesznek Bozsó kézfején, mivel bele kellett nyúlnia a harcsa szájába...

Ehhez hasonló harcsát három éve fogott ebben az öbölben Vass Csaba sporttárs. Bozsó halából harcsapaprikás és rántott szeletek készülnek, aminek legalább egy részét a horgásztársakkal együtt fogják majd elfogyasztani a kikötői öböl mellett álló horgásztanyán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!