Hírek

2014.11.25. 17:15

Magyar út: ha az idő engedi, csütörtökre végez a kivitelező

Dunaújváros - Jó ütemben halad a Magyar út közel 900 méterének teljeskörű rekonstrukciója, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő útszakasz kilencvenmillió forintból újul meg.

Gallai Péter

A beruházás tervezett befejezése vasárnap, de a kivitelező gyorsabban halad, s mint Soltész Gyula, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dunaújvárosi üzemmérnökségének vezetője elmondta: - Amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor csütörtökre a kopóréteg felvitelével is végeznek, ezzel befejeződik a cég vállalt feladata. A maradék kiegészítő munkák, ami egy fél napot tesznek ki, a jövő héten a Magyar Közút saját kivitelezésében készülnek el, azaz a burkolati jelek felfestése és a padkák mart aszfalttal való feltöltése és hengerelése.

Utóbbihoz a Magyar útról felmart aszfalt egy részét használják fel, de a többit is beépítik a későbbiekben olyan helyeken, ahol az útpadka például megsüllyed.

Mint korábban megírtuk: az érintett szakaszon a meglévő burkolat nyolc centis marása után hét plusz négy centi, azaz összesen tizenegy centis, nagy deformációellenállású aszfaltburkolatot építenek, hogy hosszabb élettartamú eredményt érjenek el. Mivel adott forrás, 90 millió forint áll rendelkezésre, ez a beavatkozás hosszát is meghatározta, így a Magyar Közút kezelésében lévő mintegy két kilométer hosszból mintegy 890 méteren tudják most a rekonstrukciót elvégezni. Ez egyébként összesen 1525 köbméter aszfalt beépítését jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!