Hírek

2015.04.20. 13:34

A kiemelt sebességmérés alatt nem volt halálos baleset

Dunaújváros - Több mint huszonnyolcezer jármű sebességét ellenőrizték a megyében a huszonnégy órás, összeurópai akció keretében. Ezen idő alatt 924 gyorshajtót mértek be és személyi sérüléssel járó baleset sem történt.

Gallai Péter

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 20 tagállam csatlakozásával 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajtott végre április 16-án 6 órától április 17-én 6 óráig. Hazánkban az Országos Rendőr-főkapitányság az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta. Összesen 1393 email érkezett, melyekben 1584 helyre tettek javaslatot az állampolgárok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány, volt, aki közéleti személyiségek házához vagy a Forma-1 idején a Hungaroringen „méretett" volna. A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált. A három nap alatt kétszázkilencven ezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.

Ami pedig a megyei adatokat illeti: 87 állampolgártól 35 helyszínjavaslat érkezett. Fejérben összesen 28160 elhaladó gépjármű sebességét ellenőrizték a rendőrök, többek között Dunaújvárosban, Mezőfalván, Nagyvenyimen, a 6-os úton és M6-oson. Közülük 924 esetben állapították meg a sebességtúllépést.

Ami talán a legfontosabb tény: az ellenőrzés ideje alatt Fejér megye közútjain nem történt személyi sérüléssel járó, illetve halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset. De mint az ORFK kiemelte: a kiemelt sajtóvisszhangnak és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhetően három nap alatt Magyarország közútjain sem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt a mintegy 1200 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 346 285 gépjármű mintegy másfél százaléka (4928) lépte túl a megengedett sebességet. A rendőrség kiemelte: más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe veszik az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!