Hírek

2017.01.01. 22:05

Hátrahagytuk az évet: ki az utcabálon, ki otthon, ki szórakozóhelyen

Dunaújváros – Ismét elbúcsúztattunk egy esztendőt. Az utcán tapasztaltak alapján vidáman és hangosan.

Balla Tibor

A legjobban talán az egyik internetes szarkasztikus bejegyzés adja vissza a szombat esti utcai hangulatot: Úgy látom, itt a környéken valaki egy nagy lőszerraktárt kapott karácsonyra. Mert bizony már a délelőtt folyamán elkezdődött a különféle a pirotechnikai eszközök gátlástalan használata városszerte, és kitartott a muníció hajnalig a kutyatartók bosszúságára, de a „lövöldözők” nagy örömére. Ha a hangzavartól eltekintünk, a látvány impozáns volt.


 

A jó hangulathoz az önkormányzat is nagyban hozzájárult, hiszen annak, aki szereti a felvonultatott műfajt, nagy ajándék volt a Városháza téren fellépők névsora. Már késő délután elkezdték a közönséget „melegíteni” a videodiszkósok, és mire Lányi Lala és húszéves bandája, a Kozmix már szépszámú, jó hangulatú közönséggel találkozott világító szarvacskákkal, parókával a fejükön. A fagypont alatti hőmérséklet ellenére sokszor volt nyár a téren az UFO és a Groovehouse dalainak köszönhetően. A nagy durranás persze éjfél után a Coco Jumboval nyitó és záró Mr. President volt.

A téren aztán hajnalig szó szerint állt a bál.

 

Nem voltak ilyen szerencsések városunk tűzoltói, akiknek igencsak dolgosra sikerült a szolgálat. Már délelőtt vonultak a Rákóczi Ferenc utcába, ahol egy tujasor égett. A Dózsa György útra egy lángoló szemeteskonténer miatt riasztották őket éjfél előtt, ami egy személyautót is veszélyeztetett. Éjfél után nem sokkal a Szabadság utcában növényi hulladék gyulladt meg. Nem sokkal három óra előtt a Dózsa György útra vonultak, ahol a hatodik emeleten egy, a lámpán hagyott törülköző kapott lángra, s hajnalban halállal végződő esethez vonultak - mondta el Orosz Csaba parancsnok.

A mentőknek is bőven akadt dolguk, a szolgálatban lévő három mentőautó folyamatosan, megállás nélkül úton volt délutántól másnap délutánig, szállítva az ittas polgárokat, ittas sérülteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!