Hírek

2017.08.13. 18:21

Hatvan év után találkoztak a technikusok Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS Érettségi találkozót gyakorta tartanak Dunaújvárosban is. Olyan azonban, hogy az érettségi vizsga után hatvan esztendővel gyűljenek össze, meglehetősen ritkaságszámba megy.

Balla Tibor

A Kerpely Antal Kohó- és Gépipari Technikum 1953-1957-es évfolyamának tanulói gyülekeztek szombaton délben a dr. Molnár László emlékparkban a Dunaújvárosi Egyetem, az egykori Kohó- és Gépipari Technikum épülete előtt. A hatvankilenc fős évfolyamból már csak 16-an gyűltek össze szombaton, és a találkozó egykori tanáraik nélkül zajlott, hiszen Akucs Attila tavalyi halálával már egyetlen oktatójuk sem maradt az élők sorában.

Az 1957-ben érettségizett technikusok csoportja, akik a hatvanéves érettségi találkozóra összegyűltek szombaton
Fotó: Ady Géza

Közösen bevonultak az aulába, ahol egy szál virágot helyeztek el Avas Mihály, a Kerpely Antal Kohászati Technikum alapító igazgatójának emléktáblájánál, és a következő sorokat írták a vendégkönyvbe: Szép emlékezettel, érző szívvel és hálás köszönettel adózunk az iskolateremtő jeles oktatónknak, az iskolánk mindenki által tisztelt első igazgatójának az érettségi vizsgánk hatvanadik évfordulóján. Aláírás: Az 1953-1957 években itt tanuló A, B, C osztályok jelenlévő diákjai.

Később az ebéd mellett folytatódott a régmúlt emlékek idézése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!