Hírek

2013.01.25. 20:48

Hatvan éve színpadon

Fennállásának 60. évét ünnepli a Vasas Táncegyüttes. Szombaton az idősebb vasasosok a színpadon.

Szabó Szabolcs

 

 

Ez (is) a Vasas Táncegyüttes. A város kultúrtörténetével összenőtt táncmozgalom pénteken ünnepelte fennállásának hatvanadik évfordulóját (Fotó: Lázár Zsolt)

 

Folytatás, szombaton tehetnénk hozzá a képaláíráshoz, hiszen a Vasas örökifjú bandériuma  szombaton is ünnepel, sőt, gálázik megannyi sikerük helyszínén, a Bartókban. Ám előbb lássuk a péntekre rendelt műsorszámokat. 

A maratoni jelzővel bátran jellemezhető gálamaraton  első állomásán az  "Életünk fája" című műsort adták elő a teltházas publikumnak a vasasosok. Ráadásul kétszer is, hiszen  az Ifjúsági Táncműhely nem kevésbé míves produkcióival kiegészülve, két fellépést is láthatott a Bartók közönsége. 

A Vasas jelenlegi kollektívája a hagyományoknak megfelelve hozta a bravúros színvonalat, így biztosítva az elődőket és a közönséget is, hogy továbbra is jó kezekben formálódnak a jelen generációi. 

Szombaton délután a Vasas-kolónia igazi csemegével várja barátait és közönségét.

A  Táncemlékek címmel meghirdetett műsor   a közönség akaratának eleget téve, kétszer is jelentkezik a délután folyamán. Tizennnégy és tizenhét órakor a Vasas korábbi táncosai adnak műsort, természetesen a régi koreográfusok és rendezők vezényletével. Gyanúnk szerint maradandó emlékkel szolgálnak majd az "öregek".


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!