Hírek

2015.08.31. 17:19

Hatvanan táboroztak a Balatonnál - A Pannon gólyái ismerkedtek egymással, három napon keresztül

Dunaújváros - Érdekes feladatokkal, kirándulással teltek a Pannon Oktatási Központ gólyatáborában résztvevők napjai Fonyódligeten.

Körmendi Erzsébet

A Pannon Oktatási Központnak biztos gólyabázishelye volt Szarvason: négy éven keresztül ott ismerkedtek egymással a leendő kilencedikesek. Egy osztálynak nagyjából harminc tanulónak kiváló volt a helyszín négy éven keresztül, csakhogy az intézmény ebben a most kezdődő tanévben már nem egy, hanem két kilencedikes gimnáziumi osztályt indít, mert olyan sokan jelentkeztek a képzésükre. Emiatt átköltöztették a gólyatábor bázisát Folyódligetre.

Az újságtánc játékban Török Noémi és Finta Ádám

A hatvan leendő POK-os tanuló és az osztályfőnökök három élménydús napot töltött együtt pénteken, szombaton és vasárnap a Balaton partján lévő táborban, amelynek saját strandja is volt, amire szükség is volt a rekkenő kánikulában. A fürdés mellett számos vetélkedőn, játékban, beavatási feladatban kellett helytállniuk. Az egyik osztályfőnök, Kovács Katalin idézi fel például a jó hangulatú újságtáncot, lufilyukasztó versenyt. Nagy móka volt, amikor hagymát kellett szájjal kihalászni egy vízzel teli edényből, majd utána - úgy vizesen - a lisztbe elásott édességet megkeresni, szintén szájjal. Aztán a gargarizáló verseny sem volt mindennapos: vízzel teli szájjal kellett kimondani egy szót - ahogyan sikerült... - , a többieknek ki kellett találni melyik szóval próbálkozott.

A nagyszabású gólyatáborból a kirándulás sem marahatott ki. Badacsonyba látogattak a pannonosok hajóval, ahol a Kisfaludi házban és a kulátóban is jártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!