Hírek

2015.12.02. 16:35

60 éves a Hild iskola

Dunaújváros - Kolics Gábor, a Hild József Szakközép- és Szakiskola igazgatója köszöntötte a partnereket, társintézmények képviselőit, egykori és jelenlegi dolgozókat az intézmény jubileumi ünnepségén szerdán.

Körmendi Erzsébet

A Hild elmúlt hatvan évéből láthattak életképeket, akik megtisztelték jelenlétükkel az iskolaünnepet. Falra kiplakátolt DH-cikkeken, leírásokon keresztül szemlélhették a történelmet, megnézhették a Szakmai Kiváló Tanulóinak munkáit, okleveleit, láthatták a versenyeredményeket. Büszkeségeiket is bemutatták, akik például fizika, történelem, magyar országos eredményekkel öregbítették iskolájuk hírnevét. Diákolimpikonok, röplabdázók, fiú és lány labdarúgók, a lapcsoportunk Sajtó és Tanulás (SÉTA) programjában résztvevők cikkei is külön részt kaptak a kiállításban. Bemutatkoztak a tehetséges tanulók, ezúttal más módon: Barkóczi Gyula énekelt, Kalmár Ákos, a Dunaferr röplabdacsapatának tagja, válogatott játékos pedig Kiss Kálmán verset szavalt a rendezvényen. Ákos elmondta lapunk kérdésére válaszolva, hogy magasépítő technikusnak tanul a Hildben, most végzős, röplabdázó társaival együtt nagyon kedveli ezt az iskolát, mert gazdag a sportélet, színvonalas az oktatás és jó a közösség.

Kolics Gábor igazgató ünnepi köszöntőjében méltatta az elődök tevékenységét, visszautalva egészen a kezdetekig, amikor hatvan éve a 26-os Állami Építőipari Vállalat szakképzési igénye hívta életre az iskolát, majd évtizedekkel későbbi nagy mérföldkő volt az életükben a szakközépiskolai, utána pedig a technikusképzés bevezetése.

Az elődök által letett szilárd alapokból táplálkoznak folyamatosan - több ezer fiatalt tanítottak meg a szakmára, a klasszikus szakmák tiszteletére, és úgy készítették fel őket az életre, hogy megállják a helyüket a munka világában.

Szeretet és sikerélmény! - ez a Hild hitvallása. Mert az igazgató szerint a szeretettel nevelés ugyanolyan fontos motiválóerő a fiataloknak, mint az, hogy sikerélményben legyen részük, boldog emberré váljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!