Hírek

2016.07.11. 19:30

Hazai fellépők a Rockmaratonon

Dunaújváros - A vasárnapi kínálat a nagyszínpadon kizárólag külföldi bandákból állt a Rockmaratonon. Pontosabban volt egy magyar, amelynek gyökerei egészen Dunaújvárosig nyúlnak.

Balla Tibor

Merthogy a nagyszínpad minőségi csapatainak sorát az Ektomorf egy hardcore-t, és thrash metált játszó magyar együttes nyitotta. Az eredetileg Mezőkovácsházáról származó, Németországban élő zenekar egyik alapítója a dunaújvárosi Janó Misi volt, aki már bánhatja, hogy kilépett, hiszen az Ektomorf neve körbeturnézta Európát, és eljutott a tengeren túlra is. Itteni koncertjükön válogattak a legújabb és a régi, cigány népzenei alapokon nyugvó lemezekről is, hatalmas sikerrel. A legnagyobb fellépőhely a maratonon még az igényes, néha progresszív rock betéteket is felvonultató norvég Enslaved koncertjét és az igencsak agresszív grindcore zenét játszó angol Napalm Death fellépését kínálta.

A kisszínpadok fellépői közül kiemelkedik a jellegzetesen amerikai hardcore zenét játszó Lionheart atomcsapás energiájú koncertje. Az öttagú, szénné varrt banda kigyúrt énekesével szabályosan felrobbantotta az Offline Pit sátrat.

A Rádió Rock színpadon egymást váltották a népzenei alapokra épülő metált, punkot játszó együttesek. A Dalriada, a Paddy and the Rats után a napra az öles léptekkel előretörő dunaújvárosi ír punk zenekar, a Jolly Jackers tette fel a koronát. A banda sűrű hétköznapokat él, olaszországi fellépésről, majd a stúdióból érkeztek a Szalki-szigetre, hogy bebizonyítsák, megérettek a nagyszínpadra. A nem épp ideális hajnali időpont ellenére a régi és új dalokkal magukhoz láncolták a közönséget.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!