Hírek

2015.11.13. 18:17

50 éve házasokat köszöntöttek Nagyvenyimen

Nagyvenyim - Házaspárokat ünnepeltek a település polgármesteri hivatalában pénteken délután. Megerősítések.

Pekarek János

Házaspárok ünnepét rendezték pénteken este Nagyvenyimen, a polgármesteri hivatal tanácskozó termében.

A jeles esemény alkalmából olyan házaspárokat láttak vendégül, akik ötven éve kötöttek házasságot - és ez a fogadalmuk még mind a mai napig működik.

A hivatal nagytermében ez alkalommal négy olyan házaspár jelent meg, akik ötven évvel (nem tévedés: fél évszázaddal!) ezelőtt fogadták meg, hogy ásó, kapa, nagyharang... S a jelek szerint jól tették, hogy ezt fogadták!

Meglepetésszámba ment a Mendelssohn nászindulójával kezdődött ünnepségen az a fényképalbum, amelyet minden pár megkapott egykori házasságkötésének bizonyítékaként. Ha erre még szükség volt egyáltalán... De az emlék mindenképpen kedvesnek bizonyult. Ezután pezsgős koccintással ünnepelték meg a frissen megerősített köteléket.

Nagyvenyimen helyi hagyomány, hogy minden huszonöt és ötven éves házassági évfordulót közösen ünnepelnek. A pénteki is egy volt ezen hagyományos ünnepek sorában, a polgármesteri hivatalban. Mintegy példamutatásul szolgálva az utánunk jövő nemzedékek párjainak...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!