Hírek

2017.05.29. 18:30

Az eltűnt gyerekekre hívták fel a figyelmet - Dunaújváros harmadszor csatlakozott a kezdeményezéshez

DUNAÚJVÁROS „Hogy minden gyermek hazataláljon”- ez a mottója az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatnak, amelyet az eltűnt gyermekek világnapjához (május 25.) kapcsolódóan idén 7. alkalommal rendeztek meg országszerte.

Balla Tibor

Budapesten, Dunaújvárosban, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Siófokon, Székesfehérváron, Tatabányán, Vácon és Zalaegerszegen világító lufikkal mutatták meg az eltűnt, eltévedt gyerekeknek a hazavezető utat. Országszerte összesen 10 000 világító lufit engedtek a magasba.

Dunaújvárosban vasárnap délután központi téma volt az eltűnt gyerekek ügye az alsó Duna-parton. A műsorvezető, Klausmann Viktor is elmondta, a fiatalkorúak eltűnésével kapcsolatos bejelentések száma évről évre növekszik. 2015-ben 17 000 fiatalkorú eltűnését jelentették be hazánkban. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon egy kisebb város lakosságának megfelelő gyermek- és fiatalkorú tűnik el minden évben.

Idén 12 városban több mint 50 előadó lép színpadra, és zenél az eltűnt gyermekekért. Dunaújvárosban a No Control, a My way, a Duna Royal táncosai után a Youngsters, Bon-Bon, Takács Nikolas, a Kávészünet zenekar, a Karolina Road és Deniz kétszeres Fonogram-díjas rapper lépett színpadra.

Ezen a területen is fontos a megelőzés. Nálunk is tanácsadással, prevenciós kiadványokkal várták az érintetteket és segíteni akarókat. Késő este pedig felszálltak az útmutató léggömbök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!