Hírek

2016.06.17. 14:30

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere emlékplakettet kapott

Szekszárd - Dunaföldvár polgármestere, Horváth Zsolt emlékplakettet vehetett át azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Közlekedésrendészeti Osztállyal közösen tartott június 15-én Szekszárdon.

Az elismerést dr. Soczó László dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át megköszönve Horváth Zsoltnak a Házhoz megyünk bűnmegelőzési programban és az együttműködésben nyújtott tevékenységét.

A Házhoz megyünk vetélkedő megyei döntőjében két dunaföldvári csapat képviselte a paksi járást. A Gurics Annamária, ifj. Kövics Sándor és dr. Sűrű Jánosné összetételű csapat ötödik, a Horváth Zsolt, Kövics Sándorné és Simon Norbert alkotta csapat pedig első lett, és az országos döntőbe jutva ott kilencedik helyezést ért el. A két csapat a megyei versenyen nyert hetvenezer forintot felajánlotta a Beszédes József Általános Iskola Szülői Szervezetének, amely a következő tanév iskolai bűnmegelőzési versenyén a nyertesek jutalmazására fordítja majd az összeget.

Horváth Zsolt polgármester maga is tagja volt a Dunaföldvárt képviselő egyik csapatnak

A Házhoz megyünk elnevezésű bűnmegelőzési programot még 2015 szeptemberében indították útjára a lakosság vagyonbiztonsága érdekében. Minden hónapban megyénként három településen és a fővárosban három információs ponton szakemberek látták el tanácsokkal az érdeklődő állampolgárokat. De Tolna megyében például vagyonvédelmi eszközöket (időzítő kapcsolót, elektromos ajtóéket) és tájékoztató kiadványokat is osztottak azoknak, akiknek az ingatlanába az utóbbi időben betörtek. A rendezvénysorozatot a vagyonvédelmi vetélkedő országos döntője zárta ez év májusában.

A programban a rendőrségen kívül részt vettek többek között az önkormányzatok, a helyi polgárőrség tagjai, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és egyéb szervezetek munkatársai.

A szekszárdi rendezvényen tájékoztatták a média képviselőit az aktuális bűnmegelőzési programokról (Várvédő, Nyaralókártya, Bikesafe) is és felhívták a figyelmet a nyári szünet aktuális közlekedési veszélyeire is. Vigyázzunk magunkra és egymásra is!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!