Hírek

2015.01.11. 16:35

Háziasszonyi ötlet! Új színnel gazdagodik a Technikum városrész

Dunaújváros - Klub is, üzlet is, játszóház is és még valami: műanyag- és textilhulladékot gyűjtenek és alakítanak át.

Pekarek János

Bár a szombati munkanap: az hogy ekkor kellett ledolgozni a szilveszteri szabadnapot, kissé áthúzta a börze rendezőinek szándékait, azért mégsem volt hiába az idei első összejövetel.

Börze? Összejövetel?

Birkás Viktória válogat a börzén kínált ruhák között. Szinte mindent lehet találni az asztalokon: cipőt, táskát is akár

Igen, erre a sajátos rendezvényre pontosan illik ez a két szó együtt. Az egész alapja ugyanis egy különös árucsere: bárki hozhat baba-, gyerek-, felnőttruhát és kínálhatja eladásra - de csere is lehetséges, amennyiben a vásárló maga is hoz valamilyen ruházati cikket, eladásra.

Mindehhez csatlakozik egy gyermek-játszóház. Sőt: hogy egyetlen korosztály se maradjon ki: hamarosan ide költözik vissza az MMK-ból a technikumi nyugdíjas klub is!

A börze helyisége gyerekjátszóház és környezettudatos gyűjtő- és felhasználó pont is egyben. De lesz itt nemsokára nyugdíjasklub is

A technikumi Esze Tamás utca 13. és 13/a számú lépcsőházak között, egy elhagyott üzletben működő klub híre egyre nagyobb körben terjed. Ezt Nagyné Berta Zsanettől, a hely ötletének gazdájától tudjuk, aki a felújítást irányította. A hely megszerzésében Iván László, helyi képviselő segített sokat.

A klub ráadásul környezettudatos nevelő- és gyűjtőpont máris: sok bútor, játék újrahasznosított anyagból van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!