Hírek

2016.08.29. 18:30

Hely a civileknek - Birtokba vették az új közösségi pontot

Dunaújváros - Új közösségi térrel gazdagodott a Római városrész. Hétfő délután birtokba vették a Pont -ot a civilek.

Balla Tibor

Átadó ünnepségre invitálta szerkesztőségünk képviselőit a Római krt. 36/b szám alatt lévő, volt APEH iroda helyén létrehozott, Közösségi (Szolgáltató) Pontba Lassingleitner Fruzsina, a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője tegnap délutánra. A Pont kapuinak megnyitásán részt vett Cserni Béla, a 3-as választókörzet és Lőrinczi Konrád, a 2. választókörzet önkormányzati képviselője is a helyi közösségek szervezetek tagjai mellett.

A megvalósulás és a képviselő egyik aktív segítője, Törő Anikó is örömét fejezte ki az átadón
Fotó: Zsedrovits Enikő

Lassingleitner Fruzsina kiemelte városunk jegyzője, dr. Sürü Renáta segítő együttműködését, ami nagyban elősegítette, hogy mihamarabb birtokba vehessék a közösségi pontot. Segítségére volt még a munkában képviselőtársa, Lőrinczi Konrád, valamint Törő Anikó és Bilinszki Ágnes is. Ez utóbbi részt vesz majd a közösségi tér működtetésében is. Az uniós forrásokból a szociális városrehabilitációs program keretei közt megvalósított közösségi tér elsődleges célja a kulturális, a szociális, az egészségmegőrzés, a hagyományőrzés területén működő aktív szervezetek befogadása - fogalmazott Lassingleitner Frizsina, majd kijelentette: - Ez csak a kezdet, a jövőben azon leszünk, hogy még tovább fejlesszük, még több eszközt beszerezzünk az ő működésükhöz és igényeikhez igazodva.

Lőrinczi Konrád a Civil Ház utódjaként aposztrofálta a helyet, mely az MMK mellett lehetőséget nyújt a civil szervezeteknek a találkozásra, és fontos helye lesz a civil életnek.

Cserni Béla elmondta, hogy a városrész lakói használhatják a helyiségeket programjaik helyszínéül egy vetésforgós beosztás alapján. Bejelentette, hogy az újjáalakuló Castellum Nyugdíjas Városrészi Egyesületnek is ez lesz az otthona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!