Hírek

2016.09.08. 19:10

Megkezdődött a közlekedési felmérés a városban

Dunaújváros - Új közlekedési koncepció készül a városban. Az alapja: helyszíni felmérések, kikérdezések, utasszámlálások.

Pekarek János

Hosszútávú közlekedési koncepció készül a városban - pontosabban: a helyi önkormányzat megbízásából egy kft. készíti Dunaújváros Fenntartható Városi Mobilitási Tervét.

Diák-kérdezőbiztosok a Dózsa mozi előtti megállóknál Fotó: Zsedrovits Enikő

Ennek célja, hogy hosszútávon gondolkodva elősegítse egy élhető, szerethető és emberközpontú városi környezet kialakítását és a jelenleginél korszerűbb közlekedés megteremtését. A stratégia megalapozása érdekében közlekedési felmérésekre, kikérdezésekre és utasszámlálásokra kerül sor Dunaújvárosban. A felmérések tervezett időpontja, szeptember 8.: kikérdezés az utazási szokásokról a nagyobb megállókban és az autóbusz-állomáson. Szeptember 10. és szeptember 13.: utasszámlálás a helyi buszjáratokon. Szeptember 14.: közúti és kerékpáros járműszámlálások csomópontokban és a város bevezető útjain. Szeptember 15.: utasszámlálás a helyközi autóbusz-járatok nagyobb megállóiban és a buszállomáson. Utasszámlálás és kikérdezés a vasúton. Parkolásfelmérés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!