Hírek

2013.06.09. 17:18

Helytálltak és pihentek a kisapostagiak

Kisapostag - Az árvízi védekezés ellenére sem halasztotta el Kisapostag a falunapját - talán így volt a legjobb.

Körmendi Erzsébet

A 2013-as falunap biztosan emlékezetes marad a kisapostagiak számára, ha másért nem, az árvízi védekezés miatt biztosan. Szóba került a rendezvény esetleges halasztása, ám a képviselő-testület úgy döntött csütörtökön: megtartják a falunapot, legalább lesz alkalom lazítani, a megfeszített munka, gátépítés és zsákolás  után  vagy közben  megpihenni, kiengedni a gőzt  néhány órára.  A gátépítők is felmentek a dombtetőn lévő focipályára, ahol vendégül látták,  étellel, itallal kínálták őket és megköszönték a segítségüket... A  polgármester is csak néhány órát tudott a lazításra szánni, ebéd közben  a védelmi munkákat irányította telefonon  - a díjátadásokat is az árvízi teendőkhöz igazították.


A   színvonalas program részeként ezúttal is megrendezték a hagyományos főzőversenyt. Valamint a  nőegylet dalköre jóvoltából  első alkalommal  falunapi dalostalálkozón látták vendégül a kórusokat. Az utóbbi  versenyt a venyimi Aranydaru Dalkör nyerte. Második a dunavecsei Kék Duna Népdalkör, harmadik a cecei Búzavirág Dalkör lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!