Hírek

2013.05.05. 17:38

Hétéves az E-Műterem

Tárlatzáró majálison zárta tavaszi hadjáratát az E-Műteremgaléria, amely hét éve építkezik a Kultúr köz 3. szám alatt.

Szabó Szabolcs

Visszatekintés. „Mindenkié az E-Műterem” című írásában Balla Tibor kolléga mutatta be, közvetlenül a nyitás után (2006 augusztusában) a Pentelén, a Kultúr köz 3.-ban található – becézzük így – magángalériát. Móder Rezső, a lakásként, kiállítótérként és találkahelyként is funkcionáló ingatlan üzemeltető mindenese akkor anno így indokolta az E-Műteremgaléria létrejöttét és a névválasztást: „Lehet több értelme is. Lehet európai is, de szoktam az energiát is emlegetni e tekintetben, de ebben az esetben a legfontosabb, hogy édesanyámat Erzsébetnek hívták, neki állítok emléket ezzel.

 

Koncert a szoborparkban. Képünk előterében Varga Jenő a zenélő alkotások között (Fotó: Lázár Zsolt)

Tőle örököltem ezt az ingatlant, amiből most saját erőből egy kéthelységes galériát alakítottam ki. Amikor kiállításokra készülök, akkor műteremként is jó szolgálatot tesz.” A galériaindítás óta közel hét esztendő telt el, és az EMűteremgaléria bekebelezte az egész házat. Az egykori két szoba helyett, már képek lógnak a hálóban, konyhában, de alkotásokba botlunk az udvaron, a kertben – gyakorlatilag mindenütt.

Móder Rezső szoborparkjában ezúttal is bárki kalapácsot és egyéb fémszerszámot foghatott, hogy csatlakozhasson az össznépi fémzenéhez. Kottát azért nem írtak a művészek...

A Móder által gründolt galériakáosz folyamatos változásban van. A művészettel így-úgy foglalkozó urak és hölgyek hol visznek, hol hoznak egy-egy alkotást, közben váltanak pár szót a házigazdával, és rendre népes vendégseregével. Szombaton egyébiránt tárlatzárók a barátok és érdeklődők ültek. A galéria azonban jelenleg is erős kínálattal várja a betérőket.

Zongorakoncert kicsit másképp – Móder Rezső és Várnai Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!