Hírek

2014.12.16. 15:45

Forgalomlassító demonstráció: hétfőn csak a kezdet volt

Dunaújváros - Nem tartja elképzelhetetlennek a folytatást a hétfői demonstráció egyik szervezője. Tán a sztrájkot sem.

Pekarek János

Sikeresnek tartja a Liga Szakszervezetek által kezdeményezett, és Dunaújvárosban más érdekvédelmi szervezetek, így a Vasas csatlakozásával lezajlott december 15-i forgalomlassító demonstrációt Győri Gábor, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, aki a szervezésben és a megmozdulásban is részt vett.

A hétfői forgalomlassító demonstráció a Vasmű úton (Fotó: Ady Géza)

Mint mondta: a demonstrálók, akik a kormány politikája ellen tiltakoztak, maximálisan kihasználták az adott feltételeket. Vagyis: a rendőrségi helyfoglalásban megjelölt útszakaszt a megjelölt időtartamban teljes egészében megtöltötték járművekkel, emberekkel.

- Délelőtt tíz órától délután négy óráig a résztvevő szervezetek egymást váltó aktivistái meg tudták mutatni magukat a város lakóinak, akik közül igen sokan rokonszenveztek velünk, egyetértettek céljainkkal! - mondta Győri. Aki egyáltalán nem tartja valószínűtlennek, hogy az akció folytatódni fog, ahogyan arról például Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke is beszélt a demonstráció utáni napon.

- Ha a december 15-én elfogadott törvények hatásait megismerik az emberek, amikor majd elkezdik a bőrükön érezni azok hatásait, akkor biztosan lesz folytatása ennek a demonstrációnak! Ez csak a kezdet volt! mondta a szakszervezeti tisztségviselő. Ehhez a folytatáshoz pedig egyértelműen csatlakozni fog a Vasas is, legalábbis ami az utcai megmozdulásokat illeti. A sztrájk kérdése nagyon bonyolult ügy, abban már a szövetségi tanácsnak kell döntés hoznia - jegyezte meg Győri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!