Hírek

2016.04.29. 19:05

A rendőrség fokozott ellenőrzésekkel próbálja meg javítani a közlekedési morált

Dunaújváros - Ahogy tavaly, idén is kiemelt figyelmet fordít a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára, ami része az országosan meghirdetett akciónak.

Gallai Péter

Tavaly sajnos nem egy gyalogosgázolás történt Dunaújváros területén a zebráknál, amire a helyi rendőrség is lépett, ezért fokozott ellenőrzésekkel próbálták meg javítani a közlekedési morált, azt, hogy a gépjárművezetők tartsák be a KRESZ előírásait. Természetesen a tilosban járó gyalogosokat is megbüntették, csakúgy, mint azokat a kerékpárosokat - a kétkerékkel közlekedők védelme mellett -, akik például a Vasmű úti járdán, vagy nem a kijelölt helyen tekertek Dunaújvárosban.

A gyalogosok és a kerékpárosok 2016-ban is kiemelt figyelmet kapnak, méghozzá országos szinten. Ennek alapján a helyi kapitányság is tovább folytatja erre irányuló ellenőrzéseit. Németh Miklós őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője lapunknak elmondta, heti rendszerességgel célirányos akciókat tartanak. Csütörtökön például a Vasmű út és a Kossuth utca kereszteződésében lévő zebrát figyelték, ahol azokat a gépjárművezetőket büntették meg - nem sokkal arrébb félreállítva őket -, akik nem adtak elsőbbséget az átkelő gyalogosoknak.

- Sajnos ezúttal sem maradtak munka nélkül a kollégáim, pedig azért már megszokhatták volna a sofőrök, hogy kiemelten és visszatérően ellenőrzünk itt, illetve a többi, frekventált helyen lévő zebránál. Szombaton, azaz ma pedig más jellegű akciót tartunk, ezúttal az ittas vezetők kiszűrése lesz a fókuszban, de természetesen egyéb szabálysértések mellett sem megyünk el szó nélkül - tette még hozzá az őrnagy.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!