Hírek

2013.04.05. 17:54

Hidat vernek a két ország között - koreai alkotásokból nyílt tárlat az Intercisában

A magyar-koreai barátság szimbólumává válhat Dunaújváros - hangsúlyozta a köztársaság nagykövete a pénteki tárlatmegnyitón.

Körmendi Erzsébet

A Magyar-Koreai Társaság, a Koreai Kulturális Központ és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében reprezentatív kiállítás nyílt április 5-én pénteken délután az Intercisa Múzeumban Híd Magyarország és Korea között címmel.  A Hankook révén Dunaújváros pillére lett a két ország közötti gazdasági együttműködésnek. A tárlat  a kulturális kapocsra irányítja a figyelmet.


A Koreai Köztársaság nagykövete, Nam Gwan Pyo hangsúlyozta a kiállítás-megnyitón: koreai városra jellemző meleg fogadtatásban van része, valahányszor ide látogat. A vendégszeretet köszönhető a rácalmási cégnek, jóvoltából Dunaújváros a magyar-koreai barátság szimbóluma lett, és  más cégeknek is megteremtheti a letelepedés lehetőségét, mondta a nagykövet.  A város fejlődéséhez jelentősen hozzájáruló gazdasági és kulturális kapcsolatok palettájának szélesítését  Cserna Gábor polgármester is nagyra értékelte köszöntőjében.

A kiállítás  Ahn Eak Tai  és a magyar zenei élet géniuszai közötti  kapcsolatot példázza korai dokumentumokkal, és  koreai kerámiákat, festményeket  mutat be. Rohonczi ROHO István ajánlása szerint a modern művészet alapja a négyzet, a keleti kultúráé a virág:  mi magyarok nyugatiak vagyunk, keleti lelkülettel...

A kiállítás április 29-ig látható az Intercisában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!