Hírek

2015.02.13. 15:50

Petőfi iskola: a hídra lépni veszélyes

Dunaújváros - Csütörtökön balesetveszély miatt lezárták a Petőfi Sándor Általános Iskola főépületéhez vezető hidat. A szakemberek már dolgoznak a megoldáson.

Szabó Szabolcs

Csütörtökön lezárták a Római városrészben található Petőfi Sándor Általános Iskola főbejáratához vezető hidat, mivel azt a szakemberek balesetveszélyesnek nyilvánították.

Az oktatási intézmény hivatalos világhálós oldalán található tájékoztató szerint a felújítási munkálatok befejeztéig az udvar felől lehet az iskolába bemenni és onnan kijönni. Az iskola vezetése arra is megkérte a szülőket, hogy lehetőség szerint gyermekeiket az udvaron várják meg, miután felszóltak értük a tanítási nap végén.

Petőfi iskola: a hídra lépni veszélyes (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Ennek megfelelően a pénteki tanítási nap reggelén a portaszolgálat is áttelepült az ideiglenes bejárathoz.

- Eredetileg azt terveztük, hogy egy új aszfaltréteget húzunk a hídra. Az előkészületi munkák során azonban kiderült, hogy a híd gyakorlatilag életveszélyes állapotban, így a szakemberek utasítására azonnal lezárták a hidat - mondta el megkeresésünkre Gál Roland, az érintett választókörzet önkormányzati képviselője, akit a további teendőkről is kérdeztünk.

- Első lépésben alá kell dúcolni a hidat, az ehhez szükséges tervek már készülnek, ha ez megvan, kezdődhetnek az érdemi munkálatok. Az aládúcolást a DVG Zrt. szakemberei végzik majd.

Csak az aládúcolás követően kezdődhet meg az életveszélyessé vált építmény teljeskörű felújítása, amely az előzetes számítások szerint közel tizennyolc millió forintba kerül majd - mondta el a Gál Roland, aki kiemelte, reméli a híd megerősítését célzó munkálatok napokon belül elkezdődnek majd, hiszen a cél az, hogy a petőfis diákok, szülők, pedagógusok minél előbb ismét használhassák az építményt.

A Petőfi Sándor Általános Iskola főépülete felé vezető híd lábánál számos tábla hívja fel a közlekedők figyelmét arra is, hogy nemcsak a hídra nem szabad fellépni, hanem a híd alatt áthaladni és ott tartózkodni is tilos. A következő hetekben várhatóan a már említett udvari bejáró felöl lehet majd bejutni az oktatási intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!