Hírek

2015.11.24. 08:13

Vesztegetés a földhivatalban?

Egy dunaújvárosi földhivatali alkalmazott a Nemzeti Védelmi Szolgálat által végzett megbízhatósági vizsgálat során annak munkatársától 84.000 forint jogtalan vagyoni előnyt fogadott el.

Szabó Szabolcs

A nyomozás adatai szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálat keretében szervezett akcióban 2015. október 21-én a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Földhivatali Osztályának egyik alkalmazottját egy külterületi ingatlan megosztásával és változási vázrajz soron kívüli záradékoltatásával kereste meg. Az NVSZ munkatársa nyilvánvalóvá tette, hogy a soron kívüli méréshez és záradékoltatáshoz komoly anyagi érdeke fűződik és ez alkalommal 20.000 forintot, majd 2015. október 28-i látogatása alakalmával 40.000 forintot adott át földmérési díjként.

A gyors ügyintézéshez fűződő érdeke nyomatékosításaként 100.000 forintot ajánlott fel egy borítékban, amelyet a vádlott elfogadott. Az eljárási költségek fedezésére 76.000 forintra lett volna szükség, azonban a vádlott 84.000 forinttal többet vett át az NVSZ munkatársától. Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a vádlottat a mai napon gyorsított eljárásban a Dunaújvárosi Járásbíróság elé állítja - áll a Dr. Juhász András főügyész lapunknak küldött tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!