Gyógyító alkotók tárlatával kezdődött a muzsikáló orvosok találkozója

2017. április 21., 07:00 szerző: Szabó Szabolcs
komment
Dr. Elek Attila és Doma Sándor közös képzőművészeti kiállításával kezdődött tegnap a Bartók színház aulájában a vasárnap délutánig tartó XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Bármilyen nehéz, az orvosnak nem szabad feladni sokirányú érdeklődését, műveltségét és a művészetek iránti szeretetét - olvasható az orvos muzsikus találkozó bemutatkozójában.

A rangos zenei seregszemle tegnap dr. Elek Attila, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház reumatológusának grafittal és szénnel készült munkáit, valamint Doma Sándor gyógymasszőr kerámia alkotásait felvonultató kiállításmegnyitóval kezdődött.

A Bartók kamaraszínház aulájában csütörtökön nyílt meg Doma Sándor (b) és dr. Elek Attila egyéni kiállítása, amely egyben a XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó egyik rendezvénye is. Az eseményen a művészeti seregszemlét szervező Ars Medica pro Humanitate Hungarica Egyesület elnöke, Kósáné Kertai Daisy is köszöntötte az alkotókat és az érdeklődő közönséget
Fotó: Ady Géza

A Zenével a békéért címet viselő XXVI. Orvos Muzsikus Találkozót az Ars Medica pro Humanitate Hungarica Egyesület szervezi, amelynek elnöke, Kósáné Kertai Daisy a tárlat megnyitóján elmondta, fontos megmutatni a szélesebb közvélemény számára is, hogy gyógyító hivatást vállalók a mindennapok során aktív alkotók is, akik verselnek, regényeket írnak, és kiválóan zenélnek több műfajban is. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza részéről Csadi Zoltán színész, igazgatóhelyettes köszöntötte a kiállítókat, a vasárnapig tartó találkozó résztvevőit.

 

Ma egyházzenei, világi zenei és könnyűzenei koncertekkel folytatódik a Zenével a békéért XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó Dunaújvárosban.

Az egyházzenei programok ma este hét órakor kezdődnek a Krisztus király Főtemplomban. A koncertek előtt a város humán ügyekért felelős alpolgármestere Gombos István, valamint Baltási Nándor esperes köszönti a fellépőket és a közönséget.

Csadi Zoltán, a Bartók kamaraszínház igazgatóhelyettese és a kiállítók egyike, dr. Elek Attila, a városi kórház reumatológusa
Fotó: Ady Géza

Szombaton délután 17 órakor már a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza lesz a találkozó helyszíne, itt lépnek majd föl a világi zenei és a könnyűzenei kategóriák előadóművészei. Este nyolc órától fogadás várja a zenei seregszemle résztvevőit. Az Orvos Muzsikus Találkozó vasárnap kora délután a Krisztus király Főtemplomban zárul.

Szabó Szabolcs

2017. április 21., 07:00 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...