Hírek

2014.05.11. 17:35

Hogyan hozunk döntéseket?

Dunaújváros - A döntések hatásmechanizmusairól, A 4D -ről tartott előadást május 9-én az Intercisa Múzeumban dr. Szegál Borisz, a Dunaújvárosi Főiskolától tizenkilenc év után elköszönő főiskolai tanár.

Munkatársunktól

Legyen szó társadalmi, gazdasági, politikai, helyi, hazai és nemzetközi döntésekről, hatásuk befolyásolja az életünket véli dr. Szegál Borisz főiskolai tanár , ugyanakkor nem ritkán tetten érhető a döntéshozók tájékozatlansága azokban a kérdésekben, amelyekről felelősségteljesen kellene dönteniük.

Dunaújváros, a Dunaferr, a Dunaújvárosi Főiskola sorsát nem csupán a kormányzati, hanem a világpolitika is meghatározza, miként nem tudjuk kivonni magunkat a gazdasági és pénzügyi válság következményei alól. Például az sem mindegy, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország milyen presztízsharcot vív egymással Ukrajna miatt. De nem csekély hatással van városunk és az ISD Dunaferr Zrt. jövőjére a világ acéltermelésének és az egyes országok acélexportjának alakulása, illetve az ISD Corporation pozíciójának változása.

Szegál tanár úr alaposan megdolgoztatta hallgatóságát, kérdésfelvetéseivel újfajta megközelítésbe helyezte a sokakat foglalkoztató témákat.

Egyik kedvence Dunaújváros 2005-ben napvilágra hozott Városmarketing terve, az abban rejlő ellentmondások. Nem kerülte el a figyelmét, hogy amióta a város lakossága 50 ezer fő alá csökkent, nem jogosult a megyei jogú városi címre.

A kiváló előadó nem ért mondandója végére, éppen ezért várjuk a folytatást a demokráciáról, valamint az úgynevezett gonosz birodalmakról .

A rendezvény végén Farkas Lajos múzeumigazgató megköszönte a nemzetközi tapasztalatokkal bíró dr. Szegál Borisz előadását, majd felhívta a jelenlévők figyelmét a május 23.-án 17 órakor kezdődő, nem kevésbé izgalmas témára, a Dunaferr történetéről Klein András Miklós, a Dunaferr Dunai Vasmű 50 éves Krónikájának szerkesztő-koordinátora tart előadást.

 

Dr. Szegál Borisz A., CSc pedagógiai szakpszichológus, bölcsészdoktor főbb szakterületei: személyiséglélektan, szociálpszichológia, romológia, bűnmegelőzés, konfliktuskezelés, munka-, vezetés-, szervezéslélektan, valamint gazdaságpszichológia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!