Hírek

2013.02.17. 10:42

Rácalmási horgász ellen nem jártak el!

Rossz állapotban van a Duna, kevés benne a hal, bizonyos fajok szinte eltűntek: például a kecsege, tudtuk meg a Sirály horgászaitól.

Pekarek János

Rácalmás legnagyobb civil szervezete a Sirály Horgászegyesület a maga 530 tagjával. Amelynek képviselői, mintegy hatvanan vasárnap délelőtt gyűltek össze a horgásztanyán, hogy megvitassák elmúlt évük tapaszalatait, valamint azt, hogy az idén mi számukra a legfontosabb cél.

A leadott horgásznaplók tanúsága szerint egy tagra 8,5 kilogramm kifogott hal jutott a rácalmási horgászvizeken: ez nagyon kevés, - mondta Dualszky Kovács István elnök. Ő így mondta - a sporttársak morgását nem idézzük.

 

A rácalmási Sirály Horgászegyesület közgyűlésén, vasárnap

A városka horgászait Schrick István polgármester is köszöntötte, megpendítve, hogy nagy fejlesztések előtt áll Rácalmás, ezek függvényében talán a horgászok épületgondja is megoldódhat. A Sirály tavaly is több százezer forint tiszta bevétellel zárta az évet, mondta Silmer Krisztina gazdasági felelős.

Az ifjúsági tagokat Kunadacson táboroztatták, a versenyhorgászok egy második és egy első helyet szereztek, is nagy gondot fordítanak környezetükre, és rácalmási horgász ellen nem kellett eljárást indítani, tudtuk meg a felelősöktől. Teljes volt az egyetértés abban, amit Purgel István, a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke is támogatott: a Közép-Dunamenti Horgászegyesületek Szövetsége pályázza meg 2015-ben a helyi horgászvizek kezelési jogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!