Hírek

2017.05.02. 17:15

Horgászverseny Dunaújvárosban: májusi hagyomány

Sok helyi szponzor támogatta a 25. Öböl Kupa horgászversenyt, amit hétfőn rendeztek a kikötői öbölben.

Pekarek János

Huszonötödször rendezte meg a dunaújvárosi horgászok egyesülete hagyományos május elsejei horgászversenyét, az Öböl Kupát, a városi kikötő öblében.

A reggel kilenctől kezdődő versenyre harminchárman regisztráltak. Bár a verseny napjának reggelén az ilyenkor megszokottnál kicsit hidegebb volt az idő, és a váratlan áradás is sok uszadékot sodort az öbölbe, később felmelegedett az idő, ami jót tett a halaknak, a szél pedig kivitte az öbölből a hulladékot. Az áradás feltehetően sok halat is hozott a verseny vizeire.

A nemes vetélkedés után a horgásztanyán birkapörkölttel vendégelték meg a résztvevőket - elsősorban a győzteseket! Gyermek kategóriában Veres-Benedek Fanni lett az első, a hölgyeknél Mátraházi Istvánné végzett az élen, a férfiaknál Hegyes Zoltán győzött. A legnagyobb halért járó különdíjat ifjabb Gurisatti Gyula nyerte, és egy díszes, egyedi bicskát is kisorsoltak: Simon Gyula nyerte. PJ

Bár furcsának tűnik, hogy egy horgászverseny résztvevőit birkapörköltre látják vendégül a szervezők, azonban ez már hagyományos fogás, és a bizonytalan aznapi haljárásra nem lehet közel százszemélyes vendéglátást alapozni.

Az biztos, hogy az ebéd nyersanyaga senkit nem zavart, különösen, hogy a 45 kiló birkahúst is egy lelkes támogató biztosította.

A sok szponzor egyben a hagyomány erejét is bizonyítja!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!