Hírek

2017.05.30. 19:15

Hős tűzoltók házi erőfelmérője a dunaújvárosi kánikulában

DUNAÚJVÁROS Immáron 9. alkalommal tartottak verseny jellegű gyakorlatot a térség sportos lánglovagjai a Duna-parti lépcsősoron. Küzdelmes lépcsőzés menetfelszerelésben.

DH-információ

Az állóképességi sportok szerelmeseinek bizonyára kiváló csemegével szolgált volna a térségi tűzoltok immáron hagyományos erőpróbája, amely egyben komoly gyakorlatként is dokumentálható. Az immáron 9. alkalommal jelentkező seregszemle és egyben komoly sportteljesítmény.

Tegnap összesen 48 hivatásos, teljesítményi, önkormányzati és önkéntes lánglovagot szólítottak a Római körúton, a víztoronnyal szemközti Duna-parti lépcsősorhoz. A feladat ezúttal is roppant egyszerűnek mutatkozott, ám egyben kíméletlennek is: ki lesz az, aki leggyorsabban teljesíti majd azon lépcsőtávot, amely az alsó Duna-parti utat köti össze a felsővel.

Kilégzés és belégzés - Rácz Tamás tűzoltó tetőponton, azaz a célban Fotó: Zsedrovits Enikő

A feladvány, így lebetűzve több mint egyszerűnek tűnik, ám mindezt rohamtempóban, menetfelszerelésben kivitelezni nem éppen leányálom. Tegnap sem volt az, ám a rajtnál toporgó, s egyre növekvő létszám is jelzi: tűzoltóink szeretik az ilyen izzasztó mókákat.

- Gyere Jani, gyere! - kiabálja sok izmos hang mögöttünk. A mantra pedig hat. Jani, aki egyébiránt az ISD Dunaferr tűzoltóságánál szolgál, az utolsó lépcsőtraktusra főnix madárként támad fel, és olimpikonokat meghazudtoló ütemváltással húzza be az utolsó métereket. Jánost a társai ünneplik, Nagy Attila mentős közben azért testi épségre is figyel...

Együtt az idei nagy csapat. A rajt előtt még mindenki bizakodóan várta az erőpróbát Fotó: Zsedrovits Enikő

E szerény életképben próbáltuk bemutatni a hős lánglovagok küzdelmét a nem éppen könnyed feladványt kínáló lépcsősorral, amelyet a tegnapi térségi seregszemlén közel 50 tűzoltó teljesített. - A verseny természetesen fontos, ám szinte nap mint nap kerülhetünk ilyen alaphelyzetbe, amely ehhez hasonló fizikai és mentális kihívást vár el a feladatát teljesíteni akaró tűzoltótól. Remek dolog, hogy egyre többen neveznek a versenyre, és sokan készülnek rá.

Egyfajta presztízsértéke is van ennek az itt bezsebelt sikernek. Köszönöm a kollégáknak ezt a mai versenyzést - mondta el lapunknak Orosz Csaba, a helyi tűzoltóparancsnokság vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!