Hírek

2017.07.21. 19:01

Fokozottan figyeljünk egymásra az utakon!

Az ország egész területére vonatkozóan július 20-án nulla órától július 23-án 24 óráig II. fokú hőségriasztás van érvényben, amely vonatkozik a közlekedőkre is.

DH-információ

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges útnak indulniuk, akkor vezessenek mindig kipihenten, és gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, ilyenkor végtagjaikat kicsit nyújtóztassák ki, ami bizonyítottan megkönnyíti a további járművezetést. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben. Türelmesen és körültekintően, a megnövekedett forgalomra való tekintettel közlekedjenek! A gyalogosok, kerékpárosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői.

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 22-én és 23-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!