Hírek

2017.05.19. 17:30

A közgyűlésen a Dunaújváros Ifjúságáért cím díjazottjait köszöntötték

Kollár Edit óvodapedagógus közel negyven éve lelkiismeretesen végzi munkáját. Színes, impulzív egyéniségével meghatározó személyisége a helyi óvodai ágazatnak.

Szabó Szabolcs

Elsők között volt, aki felismerte és felvállalta a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésének fontosságát a Margaréta tagóvodában. Fogyatékosok integrációs pedagógiája témában másoddiplomát szerzett. A képzésen tanultakat kiemelkedően magas színvonalon hasznosítja a normál és a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében egyaránt.

Kollár Edit óvodapedagógus Fotó: A. G.

Az óvodások számára nyújtott szolgáltatásokban is kiváló munkát végez. Egy személyben dramaturg, rendező, színész, és még sorolhatnánk. Elévülhetetlen érdemei vannak a bábmunkaközösség megalapításában. Évek óta vezetője a Dunaújvárosi Óvoda Kézműves- és Báb munkaközösségének. Elsősorban az ő nevéhez fűződnek azok a szenzációs színházi előadások, amelyek nem csak a dunaújvárosi óvodásokat örvendeztették meg, hanem a város kisiskolásainak is felejthetetlen élményt nyújtottak – olvasható a méltatásában.

Kollár Edit óvodapedagógus tevékenyen részt vesz a város kulturális életében, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Szalakóta bábcsoportjának tagja volt 7 évig. Legutóbb a Dunaújvárosi Óvoda javára szervezett jótékonysági gálaesten aratott fergeteges sikert az általa összeállított és vezetett előadással. Egyénisége és példamutatása, pedagógiai munkája élen jár a fiatalok, pályakezdő kollégák körében. A szakmában neve van, szülők körében rendkívül népszerű, közösségformáló szerepe meghatározó mind a felnőttek és mind az ifjúság körében.

Hasonlóan kimagasló pályafutást tudhat maga mögött Murányiné Varga Beáta tanárnő, aki 1991-ben szerezte meg biológia-rajz szakos tanári diplomáját. A pedagógus 19 évig dolgozott a Ságvári Endre Általános Iskolában - amely jelenleg a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet tagintézménye.

Murányiné Varga Beáta tanárnő

Ez idő alatt pedig több diplomát szerzett, úgymint környezetvédelmi ökológus, környezetvédelem szakos tanári mesterdiplomát, közoktatás-vezetői szakvizsgát, okleveles biológia tanári egyetemi diplomát. Már 2010 óta dolgozik a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Munkájának eredményességét mutatja, hogy minden évben országos díjazottjai vannak, 10 évig volt az iskola diákönkormányzatának felnőtt vezetője, nevéhez fűződik számos hagyomány bevezetése.

Munkáját mindig lelkiismeretesen, az ifjúság érdekében végzi. Jelenleg is osztályfőnök. Lendületével, ötleteivel színesebbé, változatossá teszi nevelői munkáját. Kapcsolata nagyszerű a diákokkal, szülőkkel és kollégákkal egyaránt.

A díjátadón Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere köszöntötte az évtizedek óta kiváló teljesítményt nyújtó pedagógusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!