Hírek

2015.08.23. 12:10

Hosszú várakozás után kicseréli a DVCSH az elkorhadt vezetéket az Öreghegyi úton

Dunaújváros - Az Öreghegyi utcában lakók már több mint egy éve arra várnak, hogy a DVCSH kicserélje a vízvezetéket az utcájukban. Elkezdődött a munka!

Körmendi Erzsébet

Az Öreghegyi utca elején, a Pincesor aljában találkoztunk még májusban Hingyi László önkormányzati képviselővel, Debreczeni Tamás városüzemeltetési és fejlesztési igazgatóval, és az ott lakó Vász Györggyel , hogy bejárjuk a területet, egyértelműek legyenek a problémák. Vász György magyarázta: az Öreghegyi utcában lakóknak nagyon fontos ez a közműcsere, neki például úszott az egész udvara a legutóbbi csőtöréskor, és jócskán megdőlt a kerítését tartó támfal is.

A földmunkákat megelőzően indukciós hegesztéssel illesztik össze a vízvezeték darabokat. Képünkön Kovács László dolgozik
Fotó: Ady Géza

- Az önkormányzat szeretné helyreállíttatni az utat, ami jelen állapotában járhatatlan. A szemétszállító, a hókotró, a tűzoltó autó végig sem tud menni rajta. De addig nem tudunk utat építeni, amíg a szolgáltató ki nem cseréli az úttest alatt futó vízvezetéket - mondta Hingyi László.

- Az Öreghegyi úti vízvezetékcsere szerepel a DVCSH ütemezett feladatai között már tavaly óta folyamatosan. Többször felszólítottuk, hogy végezzék el a munkát, de eddig nem léptek - tette hozzá Debreczeni Tamás.

Most viszont elkezdődött a rekonstrukció. A felhőszakadáskor felázott talajon nem tudtak dolgozni múlt héten. De nem vonultak le a munkaterületről, előkészítették a csöveket, és e hét elején kezdődik a földmunka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!