Hírek

2017.02.27. 19:00

Hunyadi-hét kezdődött

Perkáta - Február 24-én kezdődött meg a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a Hunyadi hét. A névadó Mátyás király név- és születésnapjához kötődő hét minden évben várva várt esemény az iskolában.

Horváth Dóra

A péntek délutáni megnyitón elsőként Szilasy László igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd a harmadik osztályosok műsorát tekinthette meg a szülőkből és diákokból álló közönség.

Szilasy László igazgató megnyitóbeszéde közben

Az előadással az igazságos Mátyás király előtt tisztelegtek a gyerekek az A gyevi törvény című mese színpadra állításával, amelyre Basticz Józsefné, Jákliné Rajcsányi Rozália és Pats-Belső Viola tanítónők készítették fel őket.

A műsorban szereplő gyerekek várják a megnyitót: Dankó Korina, Sipos Kornél, Bernáth Anna, Horváth Armand és Bernáth Gergő

A hagyományok szerint szintén ezen az eseményen történik minden évben az első osztályos gyerekek, valamint az iskolába újonnan érkezett tanulók és pedagógusok hunyadissá avatása. Az avató szövegét Polányi Nóra, nyolcadik osztályos tanuló mondta el, amit az avatottak elismételtek, s amellyel megfogadták, hogy iskolájuk elveihez hűségesek lesznek. Ezt követően a nyolcadikosok feltűzték az iskola jelvényét a frissen felavatottak szíve fölé, s hivatalosan is kezdetét vette a Hunyadi hét.

Reneszánsz tánc is volt a műsorban a 3.a osztályosok előadásában
Fotó: Horváth Dóra

A programok február 27-én kezdődtek délutánonként az iskolában, amelyek során a gyerekek irodalmi, matematikai, logikai, sport-, csapat- és egyéni versenyeken vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!