Hírek

2016.07.21. 17:55

Hurrá! Nyaralunk? A Balaton a jelek szerint felülmúlhatatlan célpont

Dunaújváros - Rövid közvélemény-kutatásunkból kiderült, hogy változatlanul a Balaton a legfőbb nyaralási célpont.

Pekarek János

Tombol a nyár, még ha változékony időjárással is - de még mindig jobb ilyenkor szabadságra menni, mint ősszel vagy télen. Röpke nyári körkérdésünk ezért így hangzott az utcán találomra, szúrópróbaszerűen kiválasztott dunaújvárosiakhoz: voltak-e már nyaralni?

Szilágyi Miklóst és hatéves dédunokáját cseppet sem lepte meg érdeklődésünk. Mint kiderült, az idén nagyobb, összefüggő nyaralást nem terveznek a még mindig aktív dédpapa sűrű elfoglaltságai miatt (több ház közös képviselője is). Ráadásul a kislányka nehezen viseli az utazást, ezért jobbára itthon töltik a vakációt,a strandon, vagy a Szalki-szigeten.

Egy-egy napra azért megkockáztatnak hosszabb kirándulást is, lehetőleg valamilyen melegvizű fürdőhöz. A közelmúltban jártak már az alföldi Cserkeszőlőn, a lényegesen közelebbi Kiskőrösön is, és természetesen az örök célpont sem maradhat ki: a Balaton! Már csak azért sem, mert a dédpapa ott gyerekeskedett Keszthelyen, és Siófokon, Balatonszabadiban is járatos.

A kislánynak, Kingának pedig gyakorlatilag mindegy a célpont, csak imádott dédszüleivel lehessen...

Rácz Enikőnek és családjának az idén a megszokottnál is körültekintőbben kell tervezniük a nyaralást: a fiatalasszony előrehaladott terhes. Ők is a Balatont nézték ki célpontnak, Füredre és Lellére igyekeznek majd hamarosan a hároméves kisfiúval, Raullal együtt. Tavaly Lelle közelében remek fürdőt fedeztek fel, idén is kipróbálják.

Egyébként, ha szabadabban mozoghatnának, Enikő elsősorban Görögországra lenne kíváncsi, főként az ókori emlékek miatt. Egyszer talán minden feltétel összejön majd a család görög útjához.

Filinger Dorián tizenkilenc éves, és aligha éri már meglepetésként az olvasókat, ha eláruljuk, hogy a fiatalember elsősorban a Balatonra igyekszik nyári időtöltésként. Az ő számára is Siófok és Balatonfüred a célpont. Ugyanakkor kipróbálja a Szelidi-tavat is, ahol még (lám!) soha nem járt - és számára kihagyhatatlan a Sziget Fesztivál is. Igaz, utóbbin dolgozni is fog, de az ígéretek szerint elsősorban napközben, így esténként maradhat idő a koncertekre, bulikra is a barátaival közösen. Dorián, ha tehetné, messze menne álmai valóraváltásához: New Yorkba utazna legszívesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!