Hírek

2014.03.03. 19:20

Lezárult a jelöltállítás hétfő délután

Dunaújváros - Huszonhárom okot mindenképpen mondhatunk arra, hogy miért népszerű a közelgő országgyűlési választás. Ennyien adták le az aláíróíveiket Dunaújvárosban.

Körmendi Erzsébet

Dr. Balog Edina és dr. Hanák Tamás ellenőrzi a képviselőjelölteket és a jelölőszervezeteket

A választási bizottság sorsolással döntötte el hétfőn, hogy az országgyűlési választáson indulni szándékozó jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek majd az április hatodikára kitűzött országgyűlési képviselőválasztás szavazólapján. A legtöbb esetben okkal használjuk az indulni szándékozó kifejezést, ugyanis összesen tizenhat jelölőszervezet adta le a képviselőjelöltjére összegyűjtött aláírásokat. A határidő délután négy óra volt. A választási irodán folyamatosan ellenőrizték az aláíróíveken szereplő adatokat, ám nem jutotta a végére. Képtelenség is lett volna valamennyit megnézni, hiszen minden egyes jelöltnek legalább ötszáz érvényes aláírást kell felmutatnia ahhoz, hogy hivatalosan is képviselőjelöltté válhasson.

A választási bizottság hétfői döntését ismerve huszonháromból kilenc jelöltnek már biztosan megvan az ötszáz érvényes aláírása.

A 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság  délután fél ötkor kezdődő ülésén dr. Bakos Károly elnök más irányú elfoglaltságai miatt az elnökhelyettes dr. Hanák Tamás köszöntötte a megjelenteket, és elmondta: sorsolással kell megállapítaniuk, hogy a március 3-án 16 óráig leadott ajánlóívek alapján a képviselőjelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon.

A választási bizottság még nem minden jelöltet tudott nyilvántartásba venni, ám a sorsoláson valamennyien szerepeltek. Így a múlt héten nyílvántartásba vett héttel, a hétfőn regisztrált kettővel és a délután négy óráig még leadott tizennéggyel együtt összesen 23 képviselőjelölt neve került be zárt borítékban az egyik urnába, a másikba pedig ugyanannyi sorszám – dr. Balog Edina bizottsági tag a nevet, dr. Hanák Tamás pedig a hozzá rendelendő sorszámot húzta ki. A még nem regisztráltak közül azok, akiknek az ellenőrzéskor nem lesz meg az 500 érvényes aláírása kiesnek, és a mögöttük lévő automatikusan előbbre kerül.

A sorrend azonban az elsőtől kezdődően már nem változik: Szabó Sándor (KTI) Dedecsik Ferenc (FKGP), Szántó Gábor (NÉP), Kovács Anita (HATMAP), Klein Márk (MRPP), Balog János (MCSP), Orha Zoltán (Szociáldemokraták), Halász Vince (TEMPO), Mensáros-Kókány Gábor (EP), Szarvas Dénes (ÚMP), Filus Györgyi (SZEM-NŐPÁRT), Nagy Dániel (MDU), Pintér Tamás (Jobbik), Szalai Balázs (SEM), Sramek János (JESZ), Hermann Henrik (SMS), Subecz Tamás (Együtt 2014), Locskai Mariann (Rend, Jólét és Szabadság Párt), Nemes Veronika (ÚDP), dr. Galambos Dénes (Fidesz-KDNP), Magyar András (MSZP, Együtt, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (AQP), Illéssy István (LMP).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!