Hírek

2014.01.24. 20:55

A gimi kultúra napi szemléje

Dunaújváros - A Magyar Kultúra Napjához kötődően pénteken huszonkettedszer rendezett vers, prózamondó és népdaléneklési versenyt a Széchenyi gimnázium.

Gallai Péter

A két kategória versenye mellett a pénteki megnyitón hirdették ki a rajz és esszéíró verseny eredményeit is, ugyanis ezeket az alkotásokat már korábban be kellett adni bírálatra. Az iskola 2014-ben a Család Európai Éve és az I. világháború kitörésének 100. évfordulójának jegyében csatlakozott a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon kiírásához, így a zsűri elnökét, Elek Szilvia írót is ők delegálták.

Pénteken három korosztályban, ének, valamint vers és próza kategóriában mérették meg magukat a dunaújvárosi és vidéki gyerekek a gimnáziumban, előbbiben százötven indulóval. Az estig tartó verseny előtt Szűcsné dr. Harkó Enikő köszöntötte a megjelenteket, aki Márai Sándor gondolatait idézte a hazaszeretetről szólt.

A Vasvári másodikosa, Varju Veronika népdalokat énekelt

Majd a megnyitó részeként a korábban lezárult rajzpályázat eredményhirdetését is megtartották, a felhívásra száznál is több alkotás érkezett be a városi, illetve környékbeli iskolákból. Rohonczi István bevezetőjében elmondta: lélekmelengető volt látni a rajzokat, az idősebbek esetén egészen elgondolkodtató művek születtek. A munkák között volt egy poénos, illetve annak szánt, de számomra szívszorító kép, ami egy nagy feketeséget ábrázolt, ami a kiírásban megfogalmazott egy estém otthon mottót akarta megjeleníteni. A napi rohanásban elfelejtjük kik élnek mellettünk, a közös játék, beszélgetés mintha kiveszne körülöttünk. Ez a pályázat is rávilágított ennek fontosságára - fogalmazott, majd átadta az elismeréseket. A díjazottak: Vámos Noémi (Mezőfalva), Borgulya János (Vasvári), Benkovics Boglárka (Móricz), Sánta Viki (Dózsa), Csermák István (Rácalmás), Tamás Linda (Rudas).

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!