Hírek

2012.11.27. 16:34

Idén elmarad a Szeretet Posta ünnepélyes megnyitója

DH-összeállítás - Advent első vasárnapján, december másodikán elkezdődnek a karácsonyi előkészületek, közösségi programok a legtöbb településen. Az első gyertya ünnepélyes meggyújtása jeles esemény lesz.

Körmendi Erzsébet

Baracson például a Mikulás látogat el a faluházba december 2-án, vasárnap és vidám műsorral, meglepetéssel várja a gyerekeket 10 órától. Daruszentmiklóson a Falulánc Szövetség szervezésében a Barátságházban gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját december 2-án, vasárnap 16 órakor. Az ünnepség részeként hirdetik ki az idei süteménysütő verseny eredményét.

Márok Csaba, Mezőfalva polgármester gyújtotta meg az adventi koszorú gyertyáját tavaly (archív). Fotó: Vohlmann György

Előszállásról Mikulás futás indul Nagykarácsony ünnepi rendezvényeire vasárnap negyedtizenegykor. Mikulásfalván ugyanis 10 órakor kezdődik a szentmise, utána 11 órakor ünnepélyesen felavatják a Betlehemet. A korábbi években a Szeretet Posta megnyitója és ünnepi műsor volt a következő program idén azonban ez elmarad, mert a Magyar Posta Zrt. nem vállalta a költségeket. Ünnepi bélyegzésre viszont idén is lesz lehetőség. A játszóházban 11 és 14 órakor bábjáték és interaktív bohóc műsor egész nap szerepel a kínálatban.

Kulcson adventi koszorú és karácsonyi lakásdísz készítésre lesz lehetőség Felsőné Horn Katalin virágkötő segítségével december 1-én, szombaton 14 órától. Mezőfalván vasárnap kezdődik az Advent a téren programsorozat. Az adventi koszorú szentelése, az első gyergyagyújtás, civil szervezetek és gyerekek műsora mellett karácsonyi zene, adventi naptár meglepetés vár mindenkit.

Nagyvenyimen a Barátság-kőnél gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap 17 órakor. Utána az iskola tornatermében a Nefelejcs Óvoda lesz a vendéglátó műsor után adventi vásár fogadja a vendégeket. Rácalmáson Az Ágasfa Hagyományélesztő Kör tagjai rendezik meg a szokásos adventi koszorú készítő programjukat december 1-én, szombaton 14 és 18 óra között a művelődési házban. A rácalmási betlehem ünnepélyes avatása december 2-án 17 órakor keződik. Ebben az évben új helyszínen, a Millenniumi-tó partják készül el a karácsonyváró betlehem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!