Hírek

2011.11.30. 03:29

Idén is lesz adventi vásár - Egymillió forintból gazdálkodnak

Dunaújváros - Jövő héttől ismét benépesül a Dózsa Mozi előtti tér: december 5-én felállítják a város karácsonyfáját, hatodikától pedig Karácsonyi Vásár és számtalan más program várja az érdeklődőket.

Szigeti Sándor

A legfontosabb változás az előző évekhez képest az, hogy bővül a rendezvény helyszíne. Az árusok a megszokott faházikókban, a téren kapnak helyet, de a Dózsa Mozi csatlakozásával a koncerteket, kiállításokat, játszóházat, a különböző kulturális programokat az idei évben már fűtött helyen, a filmszínházban lehet majd megrendezni a fogvacogtató decemberi időben.

- A Dunaújvárosi Karácsonyi Vásár december 6-án kezdődik és december 23-ig tart. December ötödikén lesz azonban egy amolyan nulladik nap. Ekkor hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal állítjuk fel a Város fáját . A tíz méter magas fenyőn ezerkétszáz izzó kap majd helyet - mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Varsányi Viktor, a szervező Dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője.

Ugyancsak első alkalommal állítanak fel a helyszínen adománygyűjtőpontot, ahol a fogyatékkal élőket gondozó és oktató dunaújvárosi civil szervezetek fogadják majd az adományokat:

- A nyolc szervezet tíz napon át felváltva fogadja majd a gyűtőponton a felajánlásokat. Nem elsősorban pénzt, sokkal inkább rajz-, és sporteszközöket, hangos könyveket, zenei cédéket, gyermek és ifjúsági könyveket várunk - tájékoztatott a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület elnöke, Kovács Pálné Bedi Anna.

A napi programok mellett a vásár első és második hétvégéjén helyi és városkörnyéki iskolák kórusai, tánckarai, néptáncegyüttesei, veszik birtokukba a Dózsa Mozi nagytermét. A fesztiválzárás előtti nap, december 22-e pedig a város hatvanéves alapítására rendezett idei programsorozat ünnepélyes zárása lesz egyben.

Új belépőként a Dózsa Mozi is nagy erőkkel készül a Karácsonyi Vásárra:

- A földszinten játszóházzal, az újra megnyílt Galéria Jazz Klubban koncertekkel, kiállításokkal és filmvetítésekkel, matinéműsorokkal minden korosztályt nagy szeretettel várunk - hangsúlyozta Verasztó Sándor, a Dózsa Mozi ügyvezető igazgatója.

A rendezvény költségvetése a tavalyi 8 millió forint helyett idén 1 millió forint. Szerencsére több helyi vállalkozó jelentkezett támogatóként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!