Hírek

2013.03.06. 12:15

Idén is lesz béremelés a gumigyártónál

Dunaújváros - Lezárultak a bértárgyalások a Hankook Tire Magyarország Kft-nél, közölte a DH-val szerdán Székely Tamás, a cég dolgozóit képviselő Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Pekarek János

Közlése szerint a Hankook fizikai állományú dolgozói 5,5 százalékos egységes alapbéremelésben részesülnek, míg a szellemi dolgozók átlagosan 5 százalék emelést kapnak. A cafeteriát Székely szerint 6,25 százalékkal emelik meg a Hankooknál, és 4 százalékos adóátvállalás is lesz. A VDSZ-elnök hozzáfűzte, hogy év végén várhatóan teljesítményalapú extra bónusz kifizetésére is sor kerül, aminek alapjául valószínűleg egyhavi bér szolgál majd.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szóvivője, Roy Katalin kérdésünkre azonban a cég nevében mindössze annyit mondott: megszületett a menedzsment döntése a béremelésről és az idei juttatásokról, amelynek értelmében idén is lesz január elsejéig visszamenő hatályú béremelés a Hankook magyar üzemében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!