Hírek

2014.09.15. 21:40

Időjárás állomás Rácalmáson

Rácalmás - Időjárás állomást telepítettek napokkal ezelőtt Rácalmáson. A polgármesteri hivatal kertjében lévő műszer pontos helyi adatokkal szolgál.

Körmendi Erzsébet

A települési időjárási állomás kifejezetten a helyi adatokat méri és a településre szabott időjárási előrejelzéshez nyújt segítséget. Az új napelemmel működő műszercsoport rendszeres időközönként adatokat küld többek között a hőmérsékletről, a levegőn kívül méri a talaj értékeit is. A levegő páratartalmára, a csapadék mennyiségre, a szélerősségre és a napsugárzás intenzitására vonatkozóan is küldi az aktuálisan mért értékeket.

Kazsoki Sándor mutatta be az időjárás állomást a polgármesteri hivatal kertjében. Fotó: Ónodi Zoltán

Az adatok hasznosak lesznek például rendezvények szervezése előtt – leghamarabb például a szeptember 26-án kezdődő tökfesztiváli hétvége előtt –, amikor a katasztrófavédelmi szakemberek nagyon figyelik az előrejelzéseket. De jó hasznát vehetik a lakók is, ha például kerti partit szerveznek, vagy télen arra lesznek kíváncsiak, hogy várható-e havazás Rácalmáson és térségében.

A kisvárosban mért időjárási adatokat, valamint a helyi előrejelzést ugyanis interneten keresztül bármelyik lakó megnézheti, akár most is. A Települési Időjárási Szolgálat honlapja a www.tisz.hu, amelynek főoldalán Rácalmás kiválasztása után megtekinthetik a helyi adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!