Hírek

2017.07.24. 13:12

Viharral érkezett Dunaújvárosba a lehűlés

A délelőtti kánikulát és napsütéses időjárást, egy heves viharos délután váltotta fel.

Nagy Annabella

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokú figyelmeztetés van érvényben július 24-én hétfő óta. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-27 fok között alakul.

Dunaújvárosba, úgy 14 óra magasságában érkeztek az első jelek: sötét felhők takarták el a napot, ezzel is előre jelezve a meteorológusok által jósolt vihar közeledtét.

15 órakor még csak a radarképen láthattuk, illetve a villámok okozta égzengésből hallhattuk micsoda vihar készülődik felénk a Dél-Dunántúlról.

15:35-kor elkezdett nagy cseppekben esni az eső és fújni a szél, de közel sem akkora intenzitással, mint amekkora még várt a dunaújvárosiakra.

A viharos szél az esernyőt is kifújta a járókelők kezéből, már aki ki mert merészkedni ebben az időjárásban.

Az óvárosi vízelvezető is jócskán megtelt esővízzel

Szerencsére gyors lefolyású volt a vihar, elhaladtak felettünk a sötét felhők, 17-ra se eső, se szél nem zavarta a Dunaújvárosiak hétfői napját.  Reméljük marad is így a nap további részére.


Fotók: Ady Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!