Hírek

2016.05.18. 16:04

Időközi önkormányzati képviselő-választás: bemutatkoznak a jelöltek

Dunaújváros – Bemutatkozási lehetőséget biztosítottunk a város 04-es körzetében kiírt időközi önkormányzati választáson induló képviselőjelölteknek.

Körmendi Erzsébet

A helyi választási bizottság június 5-re írta ki az időközi önkormányzati képviselőválasztást Dunaújváros 04-es egyéni választókerületében megüresedett képviselői mandátumra. A Dunaújvárosi Hírlap kampányszabályzata alapján bemutatkozási lehetőséget biztosítottunk a képviselőjelölteknek egyszeri alkalommal, azonos feltételekkel: maximum 2000 karakter terjedelemben volt lehetőségük összefoglalni mindazt, amit szeretnének megosztani a választókkal. A bemutatkozásokat abban a sorrend közöljük, ahogyan a szavazólapon szerepelnek majd. Nem mindegyik képviselő használta ki a számára biztosított teljes felületet (karakterszámot), egyikük hosszabb, másikuk rövidebb anyagot küldött. A bemutatkozókat betűhíven közöljük.

Orha Zoltán - Független képviselőjelölt

Orha Zoltánnak hívnak, 61 éve vagyok a város lakója, itt születtem, itt jártam iskolába, itt sportoltam, itt neveltem a gyerekeimet. A négyes választási körzetben lakom az Apáczai Csere János utcában. Elmondhatom önöknek, hogy ugyanazok a problémák és gondok foglalkoztatnak, mint mindenkit, aki a Római városrészben él. Látható, hogy ugyanolyan panel proli vagyok, mint a többi itt lakó embertársam. Az önkormányzati munka tapasztalataival is rendelkezem, így a kulturális a szociális és az oktatási területen szerzett tapasztalataim is tudom hasznosítani. Voltam vállalkozó, mindig a munkámból éltem, de bárkinek el tudok számolni a vagyonommal, mindig az igazságot képviseltem és harcolok a korrupció ellen.

Négyes körzet lakójaként tapasztalataim a következők. Javításra szorul a közbiztonság, különösen az esti órákban, ezért kellene több térfigyelő kamera, és a közvilágítás sem megfelelő. A közlekedés is hiányos, megreformálni kellene a helyi buszforgalmat. A Római városrész városrehabilitációja befejeződött, de vannak kijavításra szoruló hibák. A városrész tisztaságának és a parkoknak a fenntartásához is lenne hozzáfűznivalóm, de ugyanezt mondhatnám az utak állapotáról, a parkolásról is, hiszen magam is autós vagyok és ezekkel a problémákkal küszködöm. Én már több javaslatot is nyújtottam be az önkormányzathoz, de nem változott semmi, ha döntést hozó helyzetbe jutnék, ezen is tudnék változtatni.

Azt gondolom, hatékonyan csak az tudja a négyes körzet lakóit képviselni, aki maga is ott lakik, és napi szinten érzékeli a problémákat. Az igazi fejlődés csak ott valósul meg, ahol nem pártkatonák képviselik a közösséget, a képviselet helyi érdekeknek van alávetve, széles körű társadalmi kontrollal. Voltam vállalkozó, mindig a munkámból éltem, de bárkinek el tudok számolni a vagyonommal, mindig az igazságot képviseltem és harcolok a korrupció ellen.

Nem szeretnék feleslegesen kampány ígérgetni, mint az elmúlt huszonhat év politikusai, csak képviselni a magam és az ott lakók érdekeit. Ha egyetértenek velem, kérem a segítségüket és a közreműködésüket az érdekünk érvényesítésében, ha változást szeretne és azt, hogy valaki Önt képviselje, szavazzon rám és támogasson!

Hiba ugyanazt tenni újra és újra, de várni, hogy az eredmény más legyen - változtasson velem!

Gebei Bálint - Független képviselőjelölt

FÜGGETLENÜL, de közösen!

Tisztelt Lakástulajdonos! Tisztelt Lakó!

Gebei Bálint 43 éves 4 gyermekes családapa vagyok. Dunaújvárosban születtem, és a Római városrészben a Váci Mihály utcában töltöttem gyermekkoromat. Feleségemmel és gyermekeimmel azóta is a városban és környékén élem mindennapjaimat. Ideköt a családom, a barátok, az ismerősök sokasága, a munkám és a sport szeretete is.

Főiskolai tanulmányaim befejezése után városunkban helyezkedtem el, és azóta is itt dolgozok. Település- és városfejlesztő mérnökként, majd közgazdászként diplomáztam. Szakmai tanulmányaimat, és az elmúlt 15 évben végzett, az önkormányzathoz kapcsolódó munkáim során szerzett széles körű tapasztalataimat naponta hasznosítom.

Jelenleg a Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet ügyvezetőjeként dolgozom.

Lakásszövetkezeti vezetőként, a körzet lakóival történő mindennapi kapcsolattartás során tapasztalom, hogy az épületek és a közterületek állapotának fejlesztése, valamint a lakosok érdekeit szolgáló élhető városrész kialakítása egy olyan közös igény és feladat, ami csak rendszeres, folyamatos munkával valósítható meg.

Ezért tartom fontosnak a városi önkormányzatnál egy független, a lakók igényeit figyelemmel kísérő érdekképviseletet.

Tisztelt lakó, tisztelt választópolgár!

Politikai elvárásoktól FÜGGETLENÜL kívánom képviselni Önt, a körzet számára minden előnyös kezdeményezést támogatva!

Dolgozni kívánok az Önnel KÖZÖSEN meghatározott célok érdekében és a KÖZÖSEN összegyűjtött problémák megoldásán!

Az MMK-ban 2016. május 31-én 17.00 órától lakossági fórumra várom az érdeklődőket, támogatókat, hogy egy személyes ismerkedés alkalmával a kezdeti célokat közösen határozzuk meg.

GEBEI BÁLINT, mint FÜGGETLEN képviselőjelölt kérem Önt, hogy tiszteljen meg szavazatával a 2016. június 05-én megrendezésre kerülő időközi önkormányzati képviselő-választáson.

Kérem, jöjjön el és szavazzon saját független döntése szerint!

Üdvözlettel: Gebei Bálint

független képviselőjelölt

[email protected]

Selyem József - A Magyar Szocialista Párt képviselőjelöltje

„... tisztségemből eredő feladataimat Dunaújváros fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem ...”

Selyem József vagyok, 54 évesen több mint három évtizede a Római városrész lakója. Az időközi választáson az MSZP jelöltjeként indulok.

Első munkahelyem a Vasmű volt, ahol 25 évig dolgoztam és a kezdetektől érdekelt a rászorulók érdekeinek képviselete, melynek szakszervezeti munkában igyekeztem maximálisan megfelelni. Negyed század után 8 évig az uszodát vezettem és jelenleg is a DVCSH alkalmazottja vagyok.

Számomra a képviselői munka sem más, mint egy jóval szélesebb körű érdekképviselet. Tenni a városért és a lakókért. Ennek szellemében végeztem korábban 14 éven keresztül közgyűlési munkámat is, ahol eleinte az ifjúsági és sport területen, később pedig a közbiztonsági szakfeladatokban tevékenykedtem.

Önkormányzati munkámmal kapcsolatos hitvallásomat nemrégiben egy a facebook-on talált bejegyzés fogalmazza meg a legjobban:

„Előbb etessük meg az éhezőket, adjunk munkát és szállást az utcán élőknek, hagyjuk abba az öldöklést és adjunk gyógymódot a betegeknek. Amikor ezt megtettük, utána majd leülhetünk vitatkozni ideológiákról és vallásokról. ”

Meggyőződésem, hogy az önkormányzatban nem pártutasításra némán gombot nyomogató katonákra van szükség, hanem önállóan gondolkodó, a városért közösen tenni akaró képviselőkre. Olyanokra, akik egymást nem legyőzni, hanem meggyőzni akarják egy közös cél, lakóhelyünk érdekében.

Korábban ennek szellemében támogattam minden munkahelyteremtést, városfejlesztést, ezért kezdeményeztem a térfigyelő kamerarendszer telepítését, a Váci utca felújítását, új játszótér építését, a differenciált nyugdíjas támogatást, az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának csökkentését, vagy a Duna-parti lépcsősorok karbantartását.

Ha egyetért velem, akkor június 5-én támogasson szavazatával, hogy ismét tehessek Önökért, a városrészért és Dunaújvárosért!

Dr. Huszti Zsolt - A Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje

A Demokratikus Koalíció baloldali jelöltjeként indulok az önkormányzati választásokon. 39 éves vagyok és a nagyapámhoz hasonlóan geográfus és földrajztanári végzettségem van, szakterületem a terület- és településfejlesztés. Dunaújvárosban születettem, városalapító családban. A fiam a Petőfi iskolába jár, magam pedig több különböző fejlesztési és munkahelyteremtési projektekben dolgozom, de mintegy másfél évtizedig oktató voltam a Dunaújvárosi Főiskolán majd a Pécsi Tudományegyetemen.

Hiszek Dunaújvárosban, a város és a közösség erejében. Hiszek abban, hogy egy képviselőnek nem kell élére vasalt politikusnak lennie, inkább olyan embernek, mint egy jó szomszéd: mindig elérhető, nyitott és segítőkész. A Demokratikus Koalíció jelöltjeként a kampányban sem rejtem véka alá a fideszes önkormányzat által elbaltázott fejlesztéseivel kapcsolatos véleményemet, szakmai meglátásaimat.

Konkrét városrész-fejlesztési programmal indulok az önkormányzati választáson. Elszánt vagyok abban, hogy végre kijavítsuk a városunkat sötétbe borító elmutyizott közvilágítást, hogy felújítsuk a Petőfi iskolát, és hogy ne kelljen hosszasan köröznünk az autónkkal ahhoz, hogy leparkolhassunk az otthonaink közelében. A Váci Mihály úti korzó melletti területen tudnánk kialakítani egy asztalokkal ellátott kis közösségi teret, ahol rendezett és kulturált körülmények között lehetne szervezni a jótékonysági akciókat, a különböző kisebb árusításokat, afféle mini piacként. Aki itt él, az tudja, hogy ezek az apró dolgok a mindennapjainkat tennék jobbá és könnyebbé. Ehhez megvan bennem a megfelelő szakértelem és az az eltántoríthatatlanság, amelyet csak egy Dunaújvárosban felcseperedett ember érthet meg.

A Demokratikus Koalíció jelöltjeként büszke vagyok arra, hogy a legesélyesebb baloldali jelöltként indulhatok a választáson. Csatlakozzon Ön is a Fidesszel szembenálló többséghez, június 5-én szavazzon rám a legesélyesebb baloldali jelöltre!

Barta Endre - A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje

Egy környezetvédelemmel foglalkozó alapítványnál dolgozom, ahol a fő feladatom családbarát programoknak a szervezése, például gyerektáborok, amelyek az egészséges és környezettudatos életmódra nevelésre fókuszálnak. Szabadidőmben közösségi munkát végzek, hagyományőrző programokat szervezek. 2013 tavasza óta az adósságcsapdába jutott családoknak igyekszem segíteni, megmenteni őket a behajtóktól, végrehajtóktól. Egyik főszervezője vagyok a 2015 szeptemberében elindult Szabadegyetemnek.

Jól ismerem a környék problémáit: a játszótereket és járdákat biztonságossá kellene tenni, az elrontott felújításokat helyre kellene hozni, a szeméthegyeket felszámolni, valamint a kutyás és nem kutyás emberek örökös együttélési problémáit megszüntetni. A közbiztonsággal szintén komoly gondok vannak, van olyan része a körzetnek, ahol szó szerint nem mernek kimenni az utcára az emberek sötétedés után, pedig elég forgalmas helyről van szó. Ezt haladéktalanul meg kell oldani! Fontosnak tartom a közterületek rendezését, megfelelő számú parkoló kialakítását, és a városrész fejlesztését.

Egy botrányos eset miatt írták ki az új választást, de én ezzel nem szeretnék foglalkozni, kizárólag pozitív kampányt folytatok, és ezt a szemléletet szeretném akkor is megtartani, ha bekerülök a testületbe. Nekem a közösségépítés az elsődleges cél! Az egyik legnagyobb ék, ami az emberek közé befurakodott, az a pártpolitika. Számos probléma, ellenségeskedés ered ebből, de én hiszek benne, hogy az ilyen gerjesztett feszültségeket meg lehet szüntetni. Apróságokkal is tudjuk egymást segíteni, és bármikor hozhatja úgy az élet, hogy valaki a szomszédja segítségére szorul. A közösségépítő munkát jelenleg is csinálom, akkor is megválasztásomtól függetlenül folytatni fogom.

Számomra a képviselőség nem egy cél, hanem egy eszköz.

Hiszem, hogy az egymás mellett élés és a városért folytatott munka is lehet békésebb, amennyiben képesek vagyunk hidat építeni a másik felé.

Ehhez kérem a bizalmukat június 5-én!

Balogh Péter - A Munkáspárt képviselőjelöltje

Tisztelt Választópolgárok!

Balogh Péter vagyok, a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Munkáspárt az egyetlen baloldali párt, amely a szegények, kétkezi munkások, munkahelyüket vesztett emberek javát akarja.

Biztos munkát, biztos jövedelmet, biztos jövőt! Ezért küzd a Munkáspárt.

Ha rám szavaznak, és megválasztanak, akkor:

- a képviselői feladatomat társadalmi munkában végzem,

- tiszteletdíjamat a város fejlesztésére ajánlom,

- a környezetvédelem szívem csücske, éppen ezért fontosnak tartom a parkok, utak, járdák, sétányok rendezettségét. Bizony van mit javítani (Erkel kert, közvilágítás)

- szükségesnek tartom a fiatalok egészséges fejlődése érdekében részükre az ingyenes sportolási lehetőséget biztosítani,

- a vasmű a város életének fontos intézménye. Szükségesnek tartom ezért annak állami kézbe vételét, de legalább a korábbi 10%-nyi önkormányzati részvény visszaszerzését, hogy a város képviselni tudja ott dolgozó lakóinak érdekeit.

Kérem szavazataikkal támogassák megválasztásomat.

Pappné Grabant Ilona - A Párbeszéd Magyarországért képviselőjelöltje

Üdvözlöm! Pappné Grabant Ilona, Ica vagyok.

Szüleim a várost építeni jöttek ide. Diákként láttam kinőni a földből az új lakótelepet. A választókörzetben töltöttem gyermekkoromat, itt kezdődött el felnőtt életem. A Dunaferrben dolgoztam közgazdászként, innen mentem nyugdíjba. Szakszervezeti vezető voltam a Vasas Szakszervezetben, fontosnak tartom, hogy ma is tagja vagyok.

Jelenleg a Párbeszéd Magyarországért pártot képviselem a városüzemeltetési bizottságban. Ismerem és átérzem a városrész problémáit.

A Római városrésznek nem lehet két arca csak azért, mert két választási körzetre van szakítva!

Dunaújváros ma már a fiatalok és idősek városa. Ahhoz, hogy fiataljaink nyugodtan dolgozhassanak, biztonságban akarják tudni a gyakran ápolásra, segítségre szoruló szüleiket. Ezért növelni kell a házi gondozás finanszírozását, növelni a létszámát.

Ápolt, tiszta és kulturált, zöld közösségi tereket fiataloknak és időseknek. El akarjuk érni, hogy a köztereken ingyen WIFI álljon rendelkezésére.

Tiszta közéletet akarunk! A társasházak lakói számára ingyenes tanácsadást biztosítunk. Segítünk problémáik megoldásában és jogaik megismerésében és érvényesítésében.

Ésszerűsíteni kell a városrész tömegközlekedését, a 18-as buszt a vonatok érkezéséhez kell igazítani, és napközben is elérhetővé kell tenni az ipari övezeteket.

Biztonságos bicikliutakat és tárolókat kell építeni, és természetesen mindezt kátyúmentes utakon. Az autósoknak további parkolókat kell kialakítani.

Javítani kell a közbiztonságot, támogatni a polgárőrséget, és munkájukat összehangolni a rendőrséggel és kiterjeszteni a köztéri kamerarendszert.

Akadálymentessé kell tenni a városrész kulturális és közintézményeit, hogy sérült embertársaink is biztonsággal és kényelmesen tudjanak bejutni.

A Párbeszéd Magyarországért elsődlegesnek tekinti az emberek szociális helyzetének javítását és a korrupció letörését.

Az Önök bizalma számomra felelősség és tisztesség!

Harsányi Péter - A Szociáldemokrata Párt képviselőjelöltje

Harsányi Péter a Szociáldemokrata Párt jelöltje, - az SZDP országos elnöke - 1951-ben született.

Dunaújvárosban, az NME KFFK nappali tagozatán 1972-ben üzemmérnökként végzett, majd munkavédelmi üzemmérnöki, és adóellenőrzési üzemgazdász képesítést is szerzett.

Dolgozott a zagyvarónai Ötvözetgyárban, a Fővárosi Tanácsnál, valamint NAV Kiemelt Adózók Igazgatóságán. Jelenleg ingatlan értékbecsléssel és épületenergetikai tanúsítással foglalkozik.

Tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, egyik alapítója az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesületnek. A Kéthly Anna Alapítvány kuratóriumának elnöke. Több mint százszoros véradó.

Ismeri az önkormányzati munka minden szépségét és nehézségét. Panellakóként átérzi a lakótelepi emberek helyzetét, gondjait. Tudja, a lakóhelyi környezet mindennapos odafigyelést igényel. Fontosnak tartja a lakossággal való kapcsolattartást, a fogadóórák rendszeres megtartását. A közösségépítést nem csak hangulatjavító intézkedésnek tekinti. Hiszi, az egymásra figyelés jelzőrendszer a szociális ellátás, az idősgondozás, a gyermek- és ifjúságvédelem, és a közbiztonság területén is. A munkahelyteremtést, a meglévő munkahelyek megőrzését kiemelt feladatként kezeli. Jelöltként tudatában van, az önkormányzati munkába való évközi bekapcsolódás embert próbáló feladat. Meg kell ismerni a vonatkozó helyi rendeleteket, határozatokat, a várost, a városrészt érintő korábbi intézkedéseket. Át kell tekinteni a költségvetés időközi állását, s a jövőbeni feladatokat. Testületi üléseken - szakszerű és felelősségteljes - döntéseket kell hozni. Ezekről az érintett lakosságot tájékoztatni kell. A városi rendezvényeken való megjelenés a képviselő számára szinte kötelező.

Az SZDP jelöltje bízik abban, megválasztása esetén - a lakosságra, és a civil szervezetekre támaszkodva - eredményesen tudja képviselni a városrész - a bérből és fizetésből élők, a kisvállalkozók, a fiatalok, a nyugdíjasok és rászorultak - érdekeit.

Lassingleitner Fruzsina - A Fidesz Magyar Polgári Párt képviselőjelöltje

1987-ben születtem Dunaújvárosban, itt nőttem fel és itt is szeretnénk családot alapítani. Az életemben meghatározó a sport. Hatévesen kezdtem el a WKF karatét, majd az ifjúsági válogatott, később a felnőtt nemzeti válogatott színeiben képviseltem hazánkat. Egyéniben ezüst- és bronzérmet szereztem Európa Bajnokságon és több mint tízszeres magyar bajnok vagyok. 2011-ben diplomáztam a Nyugat - Magyarországi Egyetemen Rekreáció és Egészségfejlesztés szakon. Iskolai tanulmányaim során többször átvehettem a Fejér megye jó tanulója - jó sportolója , valamint A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója elismerést. 2011-2013 között sportügyintézőként dolgoztam a polgármesteri hivatalban, jelenleg a Széchenyi Programiroda irodavezetői feladatait látom el. A 2014-es évtől az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság külsős tagjaként a közgyűlés döntéselőkészítő munkájában veszek részt.

Azon dolgozom, hogy a 4-es körzet fejlődjön és szépüljön, szeressék és óvják lakókörnyezetüket az itt élő családok. Több száz polgárral vettem fel a kapcsolatot, az általuk jelzett problémák megoldásán dolgozom. A lakók kérésére a körzetben már vannak kutyaszemetesek, a rossz padokat felújították, megérkeznek hamarosan az újak is. Az Apáczai utcában a nagy parkoló teljes egészében új burkolatot kap, a felújítás már zajlik. A Vasmű úton a járda felújítása megkezdődött.

A közösségi élettér megteremtésén is dolgozom. Kezdeményezésemre a Közösségi Szolgáltató Pont benépesítése megkezdődött, hamarosan színes programok várják itt a gyerekeket, szülőket, szépkorúakat.

Azt vallom, hogy alázat és kitartás nélkül nincs eredmény. A sport megtanított hinni magamban, küzdeni a céljaimért. Nem a szavak, sokkal inkább a tettek emberének tartom magam, így végzem a munkám nap mint nap. A szüleimtől megtanultam, hogy csak a becsületes és tisztességes munka visz előbbre. Ezen értékek mentén dolgozom Dunaújvárosért, a 4-es választókörzetért, az itt élő polgárokért.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!