Hírek

2016.10.05. 18:10

Követendő példa az értékrendjük - Az időseket ünnepelték Mezőfalván

Mezőfalva - Bölcsesség, türelem, szeretet - szavak, amelyek valódi tartalmat 70, 80, 90 éven át kaptak szüleink, nagyszüleink hosszú életében.

Horváth László

Lehetünk-e elég hálásak, mert felneveltek minket, gondozták, ápolták és átadták mindazt, amit ők is megörököltek? Kedden délután a Kiss Kálmán Művelődési Házban a műsor az időseknek szólt. Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett összejövetelen Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere köszöntötte elsőként a falu szép kort megért embereit. Beszédében kiemelte az idősek iránti tisztelet fontosságát. Megemlítette, ma is követendő példaként kellene tekinteni a régi világ és az akkori öregek értékrendjére.

Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere virággal kedveskedett a 94 éves Hetlinger Istvánnénak is a keddi ünnepségen Fotó: Horváth László

A mostani rendezvény is felhívja rá a figyelmet, mennyire fontosak számunkra az idősek - hangoztatta beszédében a polgármester. A hivatalos szavakat az óvodások Csigabiga csoportjának és az iskola negyedikes tanulóinak fellépése követte, majd kezdetét vette az idősek tiszteletére szervezett műsor, amelyben Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Fogarassy Bernadett és Pankotay Péter szórakoztatta a közönséget. A jelenlevő szépkorúak közül a legidősebb mezőfalvi lakost, a 94 éves Hetlinger Istvánnét kérdeztük életútjáról.

- Huszontöt éve lakom Mezőfalván. Előtte Budapesten töltöttem az életemet taxisként, egészen a nyugdíjazásomig. Sajnos családalapításra nem volt lehetőségem, de nagyon színes életet élhettem - vallott dióhéjban a 94 évről Juci néni.

A rendezvényen részt vevő idősek közül külön, név szerint Hetlinger Istvánnét (94), Badics Istvánnét 92, Tamási Gyulánét 92, Pötör Károlynét 91, Vizi Ignácnét 91, Gazsi Jánosnét 91, Mádl Emilnét 89 és Lukácsi Ferencnét 85 éves korban köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!