Hírek

2017.01.08. 16:41

Igazi örömzenét hallhatott az Újévi Gála közönsége

Dunaújváros - Szombaton este hagyományos Újévi Gálájára várta a komolyzene kedvelőit a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány.

Szabó Szabolcs

A telt ház garantált, írtuk még a gálát felvezető ajánlónkban és nem is kellett csalódnunk, hiszen ezúttal is megtelt a Bartók színház nagyterme a szombat 17 órai kezdésre. A közönséget a rendezvény fővédnöke, Cserna Gábor polgármester köszöntötte.

A városvezető beszédében kiemelte, hogy a Sándor Frigyes Zeneiskola a város kulturális életének egyik bázisa, az ott hangszeres zenét tanuló tehetségek pedig egyben a dunaújvárosi komolyzene jövőjét is jelentik, éppen ezért az önkormányzat mindent megtesz, hogy támogassa a zeneiskola és a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány nemes törekvéseit. Az alapítvány képviseletében Moravecz Attila üdvözölte az egybegyűlteket, hangsúlyozva, hogy a hagyománnyá lett Újévi Gála egyik fő célja, a helyi tehetségek, értékek bemutatása. Ennek szellemében a koncert első felében a zeneiskola diákjai és pedagógusai léptek fel és varázsolták el a közönséget, a folytatásban pedig a nemzetközi porondon is népszerű Princess Trió bravúros fellépésének tapsolhatott a Bartók közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!