Hírek

2014.06.09. 17:20

Másodjára pünkösdöltek a társklubokkal közösen

Kisapostag - A Kisapostagi Nőegylet látta vendégül az önkormányzat és támogatók segítségével a társklubokat egy kellemes dalostalálkozóra, ebédre, kikapcsolódásra szombaton.

Körmendi Erzsébet

A dalünnepen nem versenyeztek egymással a dalkörök, kórusok, hanem kötetlen formában élvezték dalokat és egymás társaságát.

- Célunk ma itt Kisapostagon az, hogy közösen elmerüljünk a zene és az ének világában, beszélgessünk zenéről, napköltészetről, hagyományokról, tapasztalatokat cseréljünk a mindennapjainkból - hangsúlyozta a rendezvény elején Szatmári Attiláné Piroska, a Kisapostagi Nőegylet vezetője, a találkozó fő szervezője és háziasszonya. A résztvevőkről kiderült, szeretik a dalokat, és ez összeköti őket. Közös szlogenjük is volt a szombati napra, amely így hangzott: Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene... Ezt be is bizonyították a résztvevők.

Nagy Attila polgármester nagy örömmel üdvözölte a vendégeket, megköszönte a nőegyleteseknek a szervezést, mint mondta: ők a település motorjai, és jó szórakozást kívánt mindenkinek.

A vidámságban nem is volt hiány. Vasinka Lászlónép, Márkli Jánosné, majd Kéri Zsuzsanna szavalatai után a Bölcskei Nőikar népdalcsokorral örvendeztette meg a társakat Fellépett a nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas klub Tolna megyei énekekkel, a baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület Dalköre pedig Szabolcs-Szatmár megyei népdalaival tette emlékezetessé az ünnepet.

A finom ebéd sem hiányozhatott: a támogatóknak köszönhetően finom birkapörkölttel látták vendégül a megjelenteket, valamint a helybéli asszonyok süteményeivel jelentették a fantasztikus desszertet. Közben jó ebédhez szólt a nóta... Utána a Kisapostagi Nőegylet Dalköre kalocsai csokorral, a cecei Búzavirág Népdal Együttes pedig mezőföldivel lépett fel, végül zenével, tánccal zárták a szép napot.

 

Címkék#kisapostag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!