Hírek

2016.09.26. 19:40

Megkezdődött a diákhét a Széchenyiben

Dunaújváros – Rangadókkal indult a pártés egyben diákhét a Széchenyi István Gimnáziumban. Három csapat mérkőzött. Legalább egy hölgynek mindig a pályán kell lennie – szögezte le Balogh Dávid tanbá’, majd a sípjába fújt és elkezdődött a Széchenyi gimnázium őszi nagy derbije, akarjuk írni: El Clasico-ja.

Szabó Szabolcs

A gimnázium törésig ismert betonpályáján is izgalmasan zajlottak az események, ám az aszfalt mellett már hangoltak a pártok szurkoló kórusai. A leglelkesebb B-közép még egy lengén öltözött kerékpáros hölgyet is bevetett az ügy, azaz a kampány érdekében. Ezúton jelentjük:a helyzet fokozódik.

Hangulatos és egyben látványos kampányfelvezetőt tartott  délután a Széchenyi István Gimnázium pártos különítménye.

Közhelyes fordulattal mondhatnák, hogy egyfajta bemelegítő is volt, hiszen ma már teljes intenzitással dübörög majd a diákhét, amelynek a fő küldetése, hogy pünkösdi királyságot, tehát iskolavezénylést szolgáltasson a legtöbb voksot begyűjtő osztályalakulatnak, egyben pártszerveződésnek.

A honi belpolitikai élet meglehetősen hangos zörejeit tekintve némileg langyosan indultak a felvezető rangadók hétfőn délután három órakor. A mindig szigorú, ám jóságos életbölcseletekkel szolgáló tanár úr, Balogh Dávid ismertette a szabálykönyvet, majd a flaszterre rendelte a kezdőt. Nem sok sikerrel, hiszen az első percekben némileg dadogott a laszti a csapatoknál, ám a pályarutinnak is köszönhetően, valamint az egyre felszökő bulifaktornak hála már a kapuk is veszélybe kerültek. A pontos eredménylistáról a tűpontos pártalkotmányok szerint nem adnánk jelentést, ám annyit közölnénk, hogy a rangadók a következő napokban is folytatódnak.

Ma például kampánnyal és az idei tanévben is elmaradhatatlan Széchenyi vetélkedővel. Meg kell mondanunk: nem lennénk most a diákság helyében: vajon melyik pártra is lesz érdemes behúzni ama bizonyos ikszet...

A heti forgatagból természetesen nem maradhatnak majd ki a gólyák sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!