Hírek

2017.01.22. 21:00

Így készül a Valahol Európában című előadás

Dunaújváros - Április végén mutatkozik be a Bartók színpadán az idei színházi évad sokak által várt zenés darabja, a Valahol Európában című musical. A szereplőválogatás tavaly októberben és novemberben már megtörtént. A felkészülés pedig már javában zajlik a teátrumban. A több tucat tehetséges, helyi diákot felvonultató darab próbájára voltunk hivatalosak szombaton délután.

Szabó Szabolcs

Tánc, ének, közös koreográfia, pontos és precíz színpadi munka - csupán csak" ennyi az elvárás a helyi fiatalokkal szemben, akik a profi színészek mellett játszanak majd a Bartók idei nagy zenés darabjában. Benéztünk a szombati próbára.

Próbán a jövő és a jelen tehetséges diákjai. A színházi szakemberek szerint sikerült összehozni egy remek kis csapatot. Munka azonban lesz bőven,hiszen komoly feladatokat kell majd megoldaniuk a színpadon a fiataloknak Fotó: Zsedrovits Enikő

- Az őszi meghallgatás és szereplőválogatás során pontosan megfogalmaztuk azokat a szempontokat, amik alapján kiválasztottuk a diákokat. Így összejött egy meglehetősen fiatal, ám tehetséges és láthatóan terhelhető csapat. A mostani próbafolyamat célja, hogy megteremtsük a szükséges alapokat az eredményes munkához.

Úgy érzem, az időt tekintve jól állunk, biztató és reményteljes az összkép - felelte lapunknak a Valahol Európában című musical dunaújvárosi kiadásának rendezője, Horváth Patrícia, akit főként operarendezőként tart számon a szakma, és számos remek zenés darab is fűződik a nevéhez.

HorváthPatrícia, a darab rendezője,aki minden szereplővel külön is foglalkozik Fotó: Zsedrovits Enikő

Az egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott magyar musicalt korábban, 2009-ben már az ő irányításával mutatták be a Csokonai Nemzeti Színházban.

- Én nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, mert nagyon őszintén állnak a munkához. Ennek megfelelően kell felépíteni a próbafolyamatot is. E darab tekintetében azt sem szabad elfelejtenünk, hogy hatalmas kihívás előtt állnak, hiszen jelentős feladatokat kell majd megoldaniuk akár egyénileg, akár csapatban együtt dolgozva. Fokról fokra kell építkeznünk, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy motiváltak és fogékonyak a közös munkára.

Célunk, hogy egy tartalmas, a diákok tehetségét is teljes egészében bemutató előadást láthasson majd tavasszal a helyi közönség.

A SZEREPLŐK VÉLEMÉNYE:

Jakoda Benedek

Brasnyó Ráhel

Koffán Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!