Hírek

2016.10.27. 18:50

Így közlekedhetünk a sírkert környékén! - Számos változásra kell felkészülni a köztemetőnél

Dunaújváros - A mindenszentek és halottak napja miatt, forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén.

Szabó Szabolcs

A forgalmasabb időszakokban a Temető utca Vadvirág utca kereszteződésében minden, a temető irányába haladó járművet a Vadvirág utca - Frangepán utca útvonalra terelnek, az autóbuszok, taxik, valamint a mozgáskorlátozottakat szállító járművek kivételével.

A Vadvirág utca egyirányú lesz a Temető utca felől a Frangepán utca irányába. Az utóbbi utca egyirányú lesz a Vadvirág utca felől a Temető irányába. Parkolni a környező utcákban és a közeli füves területen lehet. A Frangepán utcában a menetirány szerinti baloldalon két kerékkel a járdán a parkolás engedélyezett lesz.

A rendőrök segítik a közlekedőket, és figyelnek a temetőben is Fotó: Ady Géza

A forgalmi rend változására, október 28-tól, mától november 1-ig (keddig) lehet számítani. Ebben az időszakban a forgalmi rendet és a várakozó autók biztonságát a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség biztosítja. A temető ebben az időszakban 6-22 óra között várja az emlékezőket. A temető 6-os út felőli hátsó kapuja múlt péntek óta nyitva van, így november 2-ig ebből az irányból is megközelíthető a sírkert. A gépjárművel érkezőktől kérik, hogy a jármű utasterében látható helyen semmilyen értéket ne hagyjanak! A temető területére ebben az időszakban, csak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők hajthatnak be gépjárművel. A mindenszenteki megnövekvő gépjárműforgalom hatékonyabb lebonyolítása érdekében Dunaújvárosban a Magyar út 49. (régi Szórád iskola.) előtt és a Magyar út elején (Park Centernél) lévő kereszteződésben a jelzőlámpák ma 12 órától november 2-án, kedd reggelig sárga villogó üzemmódban működnek. A temetőhöz közlekedő helyi autóbuszok október 29-én, szombaton és 30-án, hétfőn igény szerint sűrített menetrenddel közlekednek, míg 31-én és 1-jén negyedórás időközönkénti indulással szolgálják ki az utazóközönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!